Instal·len els mosaics de Santiago Padrós al nou edifici del Tabaris de Coma-ruga

15/02/2023 - 17:00h

Els tres mosaics van ser els últims que va fer el mosaïsta vinculat al Vendrell els últims anys fins a la seva mort, el 1971

Aquests dies s’estan fent les tasques de col·locació dels emblemàtics mosaics del pintor i mosaïsta català Santiago Padrós al futur equipament del Tabaris del barri marítim de Coma-ruga, el qual substitueix l’antic edifici amb piscines del Balneari Brisamar que va funcionar uns anys des del 1965.

Aquests mosaics van ser cedits gratuïtament a l’Ajuntament del Vendrell per l’antic propietari, Urbano Rifaterra, l’octubre del 2020 i amb la condició que, precisament, s’ubiquessin definitivament al complex que museïtzarà la història de Coma-ruga.

Els mosaics
Concretament, es tracta d’uns mosaics que representen el deu Neptú i Salàcia, d’una banda; el deu Apol·lo conduint el carro del Sol, d’una altra, i encara l’obra titulada El jardí de les Hespèrides; tot plegat instal·lat per Padrós l’any 1963 a l’antiga piscina Tabaris.

Entre d’altres obres, Santiago Padrós també hi va ubicar a Coma-ruga els denominats Els Elements, que decoraven la façana principal del desaparegut Balneari Brisamar i que va esdevenir el darrer treball que va realitzar l’artista per a la Societat Brisamar.

Santiago Padrós va néixer el juny del 1918 a Terrassa (Vallès Occidental), però després d’anys vinculat i fins i tot resident al mateix barri marítim de Coma-ruga, va morir al mateix municipi del Vendrell l’1 de maig del 1971.

Espai amb diversos usos
Al futur edifici Tabaris de Coma-ruga s’hi dedicarà un dels seus espais a la informació i difusió d’aquesta disciplina i del llegat artístic mosaïcista de Santiago Padrós.

Un cop duta a terme la tasca de col·locació dels mosaics a les parets del nou edifici, es podran fer els treballs definitius de tancament de l’equipament que, entre d’altres usos, permetrà que aculli la celebració de grans congressos, habilitar un museu sobre la història del barri marítim vendrellenc i, com apuntàvem, difondre la figura del reconegut artista molt vinculat al municipi del Vendrell durant els últims anys de la seva vida. Al futur Brisamar també hi haurà un punt d’informació turística i despatxos i sales perquè s’hi puguin trobar diverses entitats socials de la zona.

L’Ajuntament del Vendrell preveu que l’estructura del nou immoble al centre de Coma-ruga estigui enllestit l’estiu que ve. Posteriorment, fins a final d’any, es farà la museïtzació i equipament interior.

També et pot interessar

Comentaris