Quim Vázquez serà el nou Síndic de Greuges de Vilafranca

15/02/2023 - 09:22h

La proposta ha obtingut el consens dels grups polítics i dimarts passarà pel ple, que l’haurà de ratificar

El metge Joaquim Vázquez Barbat es convertirà en el sisè Síndic de Greuges de Vilafranca. La figura de qui durant 13 anys va ser president del Patí Vilafranca ha aconseguit el consens dels grups municipals i la seva candidatura passarà pel ple del mes de febrer que se celebrarà dimarts vinent.

Quim Vázquez va néixer el 1957 a Santa Margarida i els Monjos, és llicenciat en Medicina i Cirurgia i ha anat ampliant la seva formació al voltant de la salut, l’assistència sanitària i la gestió hospitalària. Entre d’altres tasques, ha sigut metge de família, inspector de l’ICS, coordinador del servei de rehabilitació de l’Alt Penedès, coordinador de les residències geriàtriques de l’Alt Penedès i Garraf, metge d’empresa i responsable de la gestió de la unitat de Seguiment i Suport a la Incapacitat Temporal de recursos humans a l’àrea metropolitana sud.

Al marge de la seva professió com a metge, Quim Vázquez va ser conseller comarcal de benestar social i salut al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, membre del consell d’administració i de la Fundació de l’antiga Caixa Penedès, patró del consell rector de la residència Inglada Via i fins el desembre de l’any passat, president del Club Patí Vilafranca.

Quim Vázquez succeirà en el càrrec Jaume Rafecas, que ha estat al capdavant de la Sindicatura des del 2017 fins a final del 2022. Vázquez serà el sisè Síndic de Greuges de Vilafranca. El primer va ser Josep Giralt Raventós (1993-1995); el va seguir Lourdes Sánchez López (1995-1999); Josep Bricullé Grases (1999-2001), i la més longeva en el càrrec, Glòria Valeri Ferret, del 2001 al 2017.

També et pot interessar

Comentaris