Joan Inglada continuarà com a cap de colla dels Minyons de l’Arboç per cinquè any

La Junta tècnica dels Minyons amb Laura Burrueco, Joan Inglada i Enric Piera.
14/02/2023 - 11:01h

Laureà Inglada mantindrà la presidència i la colla renova alguns membres de la tècnica i la junta

Aquest passat 11 de febrer a les cinc de la tarda es va celebrar l’assemblea anual dels Minyons de l’Arboç al local social de Cal Freixas. En aquesta ocasió tocava renovar junta administrativa, raó per la qual s’havia obert un període de presentació de candidatures, i ratificar la tècnica, que demanava una pròrroga d’un any per l’any perdut en pandèmia.

Abans de votar les noves candidatures, però, es va procedir a llegir la memòria de l’any 2022 per ser sotmesa a l’aprovació de l’assemblea. La junta administrativa va presentar uns números sanejats malgrat els minsos ingressos de les escasses subvencions municipals i les poques actuacions remunerades post pandèmia. Els números van ser aprovats per àmplia majoria, així com l’acceptació de nous socis protectors.

Un cop aprovada l’acta 2022 es va passar a la presentació i votació de les noves candidatures tècnica i administrativa respectivament. En l’apartat tècnic Joan Inglada va demanar continuar la seva tasca un any més, per cinquè any consecutiu, doncs es considera 2020 com un any perdut. Per aquest any va renovar sensiblement el seu cos tècnic amb noves incorporacions tot demanat tenir paciència perquè s’està formant una nova fornada de castellers que en qüestió de pocs anys donarà moltes alegries a la colla.

La nova junta tècnica va rebre l’aval a la seva ratificació amb 28 vots a favor, 6 en contra i 9 abstencions. Els seus components son:

Cap de Colla: Joan Inglada

Sots Cap de Colla: José Esquivel

Assistent Cap de Colla: Francisco Marín

Cap de Canalla: Laura Burrueco

Ajudants Cap de Canalla: Samseddin El Far i Israel Mesa

Cap de Pinyes: Enric Piera

Ajudants Cap de Pinya: Dani Rodon i Antoni Caparrós.

Pel que fa a l’administrativa no es va presentar cap nova candidatura. El president Laureà Inglada va queixar-se d’algunes crítiques rebudes a la colla des de dins i va demanar dedicar-se més a fer castells. També va lamentar que cap persona s’hagi volgut postular al càrrec de president. En el resum de la seva presidència va destacar la dificultat dels anys de pandèmia i la fidelitat del seu equip que va ser el mateix des de l’inici fins al final del mandat.

Laureà Inglada es va tornar a presentar amb una junta renovada però va demanar sinceritat a tothom, remar en la mateixa direcció i compromís sense escletxes. Amb aquestes premisses, va dir, de veure’s amb cor de continuar una labor que demana grans dosis de feina, paciència i dedicació. Va destacar que vol fer una colla amb més pes femení i l’adopció d’un pla d’equitat que dugui la colla als estàndards del segle XXI.

La Junta administrativa dels Minyons. D’esquerra a dreta, Laureà Inglada, Emma Pelegrín, Meritxell Pérez, Mercè Sierra i Xavi de Haro. 

La nova candidatura va ser votada i aprovada per àmplia majoria amb 50 vots a favor i una abstenció. La nova administrativa, amb majoria femenina per primer cop a la història de la colla, està formada per:

President: Laureà Inglada Solé

Vicepresidenta: Mercè Sierra Sánchez

Secretària: Meritxell Perez Solera

Tresoreria: Javier de Haro Arroyo

Festes: Emma Pelegrín Parras

Finalment, després de les votacions i l’aprovació de totes les novetats, es va anunciar que els assajos generals es reprenen a principis de març. Aquests se sumaran als assajos de canalla i tronc que es venen fent els dimecres de febrer i que tan bones sensacions han aportat les dues setmanes que s’han dut a terme.

Un refrigeri i una animada tertúlia general van concloure l’assemblea amb bon ambient i ganes de posar-se ja la faixa.

També et pot interessar

Comentaris