Sant Quintí de Mediona destinarà mig milió d’euros a la transformació del nucli comercial del poble

13/02/2023 - 17:06h

L’ajuntament guanya una subvenció dels Next Generation

Sant Quintí de Mediona potenciarà la seva oferta comercial gràcies a una inversió de 534 mil euros que permetrà convertir el municipi en una referència de la zona nord de l’Alt Penedès. L’ajuntament quintinenc ha guanyat una subvenció de 427 mil euros dels Fons Next Generation de la Unió Europea i amb aquesta quantitat i 107 mil euros addicionals de fons propis municipals, podrà tirar endavant l’ambiciós projecte.

L’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, s’ha mostrat “molt content” per haver obtingut la subvenció europea. De fet, la proposta quintinenca ha obtingut la segona millor qualificació de totes les que s’han presentat a la convocatòria, just per darrera d’una de la Diputació de Barcelona. Pagès ha assenyalat que “amb aquest projecte donarem un pas endavant molt important pensant en el futur del nostre muncipi”.

Amb el més de mig milió, es tiraran endavant 14 actuacions diferents. La de més volum serà la reurbanització del carrer Joan Sardà, que és la porta d’accés al nucli comercial del poble venint des de la carretera. Es renovaran les xarxes de serveis, es dotarà de wi-fi el sector i s’adaptarà el vial per als vianants. A més d’aquesta gran obra, es preveu, entre d’altres, la transformació digital del comerç a través d’un pla de màrqueting, una APP i un web, la instal.lació de quatre punts de recàrrega per a bicis i patinets elèctrics, la col.locació de papereres de recollida selectiva o posar en marxa l’anomenada “Wikibank”, una targeta moneder de caràcter social.

El regidor de Comerç, Toni Almirall, ha posat l’accent en redcordar que “volem que Sant Quintí sigui un nou pol d’atracció comercial de l’Alt Penedès”. Mentres, l’alcalde Pol Pagès ha explicat que “en els últims anys hem tingut un destacale creixement de residents al poble, però ara ens cal acostar tots aquests nous veïns i veïnes al comerç i que, al mateix temps, el comerç faci el que sigui necessari per apropar les seva oferta als nouvinguts. El projecte del Next Generation hi ha de contribuir de manera decisiva”.

Actualment, a Sant Quintí de Mediona hi ha censats 29 establiments comercials. El gruix de l’oferta és d’alimentació, però hi ha botigues de diversa tipologia. Des de l’ajuntament es posa en valor que el projecte de transformació digital beneficiarà per igual a tots els actuals comerços i farà possible obrir-ne de nous en els propers anys. L’objectiu és adaptar-se a la nova realitat social i comercial i presentar una oferta que tingui en compte els nous hàbits de la població.

També et pot interessar

Comentaris