Junts vol instal·lar un campus universitari al Pla del Diable

La candidatura treballarà per atraure més graus a Vilafranca amb un volum potencial d’entre 800 i 1.000 estudiants

Junts per Vilafranca vol ampliar l’oferta universitària a la ciutat amb la instal·lació de dos o tres graus més en un futur no massa llunyà. Per aquest motiu, la candidatura que encapçala Aureli Ruiz ja ha començat contactes amb diverses universitats per fer possible una ampliació dels estudis superiors que es concentrarien en un campus universitari ubicat en un solar de 15.000 m2, ampliables, del Pla del Diable, a tocar de l’aparcament de l’auditori.

Segons Ruiz, l’emplaçament és el més idoni perquè “és ampli, disposa d’espai per a aparcament, es troba a prop del centre, de la zona esportiva i l’auditori, on es podrien fer activitats relacionades amb les facultats”. Pel que fa als estudis, les converses més avançades són amb la URV, que vindria a reforçar el vincle amb Vilafranca que ja té des del setembre passat amb el grau d’Infermeria. En el futur, es pensa en impartir estudis relacionats amb l’enginyeria o l’àmbit de les lletres, “segons la demanda que hi hagi”. En qualsevol cas, en pocs anys la instal·lació d’un campus universitari pot representar un moviment d’entre 800 i 1.000 estudiants, alguns de fora de Vilafranca, que tindrà un impacte important en la ciutat. Segons el regidor, de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, “per a una ciutat com la nostra disposar de campus universitari representa un abans i un després a diferents nivells, perquè genera entorns més dinàmics i rics”.

El campus universitari de Vilafranca, a banda de les facultats, tindria una biblioteca, que també s’obriria a la ciutadania i una àrea d’aparcament. El finançament del projecte es pretén fer amb recursos propis i amb el suport d’altres administracions. Atès que el campus representaria un pol d’atracció de joves de fora de Vilafranca, no es descarta disposar també d’un parc d’habitatge per a estudiants, però, segons Aureli Ruiz, se situaria en un altre emplaçament, no dins del recinte del campus.

Del que es tracta, segons la regidora d’Educació, Xell Montserrat, és que el futur campus sigui un eix vertebrador per a la ciutat i aconseguir amb nous graus universitaris que es pugui “retenir el talent, que quedi vinculat al territori i es generin llocs de treball”.

De la seva banda, Aureli Ruiz veu en l’educació un àmbit fonamental en el seu programa de govern i considera que a Vilafranca s’ha d’avançar cap a “una oferta educativa multisectorial, amb varietat d’estudis, no només centrats en la salut. Per Ruiz, “cal un canvi de pensament en l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, amb més competències” més enllà de l’educació dels primers anys de vida fins a batxillerat, de manera que s’ampliïn competències orientades també a la recerca i la innovació.

També et pot interessar

Comentaris