Els fets delictius a l’Alt Penedès se situen un 23,2% per sota de la mitjana catalana

02/02/2023 - 18:05h

El conseller d’Interior Joan Ignasi Elena ha visitat aquest dijous Vilafranca per anunciar millores d’eficiència energètica a la comissaria dels Mossos per un valor de 690.000 euros

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer, va presentar aquest dijous el projecte de reforma de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca del Penedès. Les obres de reforma busquen com a objectiu la millora en eficiència energètica, l’optimització de la gestió energètica de l’edifici, la modernització de les instaŀlacions i enfortir el compromís amb el medi ambient. Per aconseguir-ho, s’executaran diverses actuacions, com ara la instal·lació de plaques fotovoltaiques, d’enllumenat led i aerotèrmia d’alta suficiència, entre d’altres. A l’acte també hi van assistir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el cap de la Regió Metropolitana Sud, el comissari Miquel Esquius, el cap de l’ABP de l’Alt Penedès, l’inspector Manel Sancho, entre d’altres autoritats.

El pressupost d’execució del contracte serà de 689.099,86 €, un import que està subvencionat amb els fons europeus del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) en la millora de l’eficiència energètica d’aquest edifici.
Les obres es concretaran en la instal·lació d’un sistema solar fotovoltaic, la substitució de la iŀluminació amb sistema led, la substitució de calderes i del sistema de climatització per aerotèrmia, així com la substitució de la fusteria exterior i implementació d’un sistema de gestió d’instaŀlacions.

Amb aquestes actuacions s’aconseguirà una reducció del 30% del consum d’energia primària d’origen no renovable.
La finalitat és donar compliment als objectius establerts a l’Acord de Govern del 4 de desembre de 2018 de la Generalitat de Catalunya del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat 2018-2022; així com seguir les directrius de l’estudi de Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT 2050) alineats amb els objectius europeus de descarbonització i neutralitat climàtica de l’economia d’Europa per a l’any 2050.

El Pla de Govern s’orienta a invertir en eficiència energètica, optimitzar la gestió energètica de la Generalitat, modernitzar les instiŀlacions i reforçar el compromís amb el medi ambient. Alhora, l’Acord de Govern s’emmarca en el desenvolupament del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, que proposa el canvi del sistema energètic cap a un model d’energia neta i descentralitzada.

2.400 nous Mossos nous el 2024

El conseller Elena va aprofitar la seva estada a Vilafranca per avançar quatre dades prou significatives. En primer lloc va fer una comparativa dels fets delictius a Vilafranca i comarca dels mesos de novembre i desembre del 2021 amb el 2022, assegurant que el descens ha estat del 17%. En aquest sentit el resultat, assegura, s’ha aconseguit gràcies a l’augment de la presència policial en coordinació amb les policies locals, i d’aquí aquest descens. En xifres, Catalunya se situa en 73 fets delictius per cada 1.000 habitants, mentre que la comarca baixa a 56 per 1.000 habitants. Finalment, Elena va assegurar que a finals del 2024 Catalunya tindrà 2.400 Mossos d’Esquadra nous. La primera promoció de 850 estan a l’escola i al setembre ja podran patrullar, uns 850 més hi entraran el 2023 i, gràcies a l’acord de pressupostos, una nova promoció de 850 més s’hi afegirà a principis de l’any que ve.

També et pot interessar

Comentaris