La periodista de RAC1 Anna Vallhonesta serà la pregonera de la festa major de Vilafranca

Anna Vallhonesta, la periodista vilafranquina que ha estat escollida pregonera de la festa major d’aquest 2023 (Foto: La Fatxenda)
01/02/2023 - 21:00h

La vilafranquina serà la dotzena dona que pronunciarà el pregó de la ‘més típica’ des del 1963

Aquest dimecres al vespre s’ha presentat la persona que farà el pregó de festa major a Vilafranca el proper 28 d’agost. Els cinc administradors d’enguany, Anna Benach, Laura Cabezas, Oriol Bertran, Laura Bages i Jacques Planas, s’han decantat per la figura per la periodista vilafranquina Anna Vallhonesta, que s’ha mostrat molt il·lusionada davant el repte de pronunciar el pregó.

Semblava prou evident amb l’anunci previ fet públic en un vídeo a les xarxes socials -dies abans de la presentació oficial de Vallhonesta com a pregonera de la ‘més típica d’enguany’- que, tot i no esmentar-la, seria l’escollida. Al vídeo es veia una pista d’atletisme, una picada d’ullet al passat esportista de la futura pregonera, i una ràdio funcionant.

Els Administradors de la festa major de Vilafranca d’aquest 2023 l’han presentat com “una dona referent en el periodisme de casa nostra, una gran professional i també referent en els mitjans de comunicació”.

En una petita entrevista amb el quintet organitzador, la ja oficialment presentada com a pregonera ha explicat que, en rebre l’encàrrec, va viure un moment molt intens i que li feia una mica de por, però que un cop rumiat va acceptar l’encàrrec.

Anna Vallhonesta ha explicat també a la roda de premsa duta a terme a Vinseum que els últims dies, ja sabent que seria la pregonera, ho ha “passat una mica malament” haver de preservar el secret que se li havia encarregat pregó, i ha volgut manifestar en aquest sentit: “Demano perdó a qui li hagi dit una mentida”.

Finalment, Vallhonesta ha dit que ser pregonera de la festa major de Vilafranca del 2023 “és un honor i un repte per mi”.

Sobre el contingut del pregó, a 7 mesos vista, ha dit que “la ràdio hi tindrà un paper important”.

Val a dir que, amb 34 anys, Anna Vallhonesta és actualment la directora i presentadora del programa ràdiofònic ‘No ho sé’ de les nits de RAC1. A l’estiu passat va ser la responsable de conduir ‘El món a RAC1’.

La periodista vilafranquina porta sis anys treballant a RAC1, tres al programa ‘Via Lliure’ i tres a ‘El món a RAC1’ com a guionista, els dos programes de més audiència a dia d’avui a la ràdio que es fa a Catalunya.

Des del 2011 ja formava part dels informatius de la cadena als estius o per Nadal fent substitucions. En aquella època ho combinava amb tasques de redacció a Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Vallhonesta és l’actual directora i presentadora del programa de RAC1 als vespres ‘No ho sé’

El pregó de la festa major vilafranquina es pronuncia des del 1963. Fins a dia d’avui, Vallhonesta serà la dotzena dona a pregonar la ‘més típica’ quan es compleixen 60 anys d’aquest acte a la capital penedesenca. Abans que ella ho van ser Maria Dolors Serrano (1970), Maria-Aurèlia Capmany (1974), Teresa Oliver (1988), Carme Via (1994), Maixa Kharchiladze (1997), Àngels Guardiet (2002), M. Rosa Mestres (2005), Clara Cols (2016), Jordina Biosca (2018), Anna Gual (2021) i Blanca Ferré (2022).

També et pot interessar

Comentaris