L’Ajuntament del Vendrell invertirà 1,8 milions d’euros en programes del SOC contra l’atur

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en la roda de premsa per presentar inversions per combatre l’atur.
31/01/2023 - 21:00h

Els diners els gestionarà el servei municipal de l’EINA, tot i la millora de les dades de la desocupació al municipi

L’any 2022 va finalitzar amb unes bones dades de la reducció de l’atur al municipi del Vendrell, atès que la xifra de 2.600 persones que actualment estan en atur és de les més baixes des de l’any 2008. Tanmateix, des de l’Ajuntament del Vendrell es destaca que l’objectiu és continuar reduint l’atur i situar-lo com a mínim a la mitjana catalana.

Una altra bona dada són els 11.600 contractes que es van signar al mateix municipi del Vendrell al llarg del 2022, que és la xifra més elevada dels últims anys, sent un 12% més que a l’any 2021. I cal destacar que un gran percentatge d’aquests contractes són indefinits.

Tot i aquestes bones dades, des de l’oficina municipal d’ocupació de l’EINA no es deixa de treballar per desenvolupar programes actius subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a la reducció de l’atur, que aquest any 2023 tenen un pressupost total d’1,8 milions d’euros, s’afirma des del mateix consistori vendrellenc.

D’entre la varietat de programes cal destacar els que hi ha adreçats a persones que cerquen orientació laboral, els plans d’ocupació, el programa Treball a les comarques, el pensat per a joves amb estudis universitaris perquè puguin tenir una primera experiència laboral, i els programes que ajuden a col·lectius que tenen especial dificultat a l’hora de trobar feina ja sigui per l’edat o per gènere. En aquest sentit, val a dir que l’atur femení encara és superior al masculí.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “les polítiques actives d’ocupació per lluitar contra l’atur són una prioritat del govern municipal perquè és el principal problema del municipi i de la comarca”.

“Per això, l’acció preferentment de l’EINA en tots els programes subvencionats pel SOC és per afavorir la inserció laboral de les persones que malauradament estan en situació d’atur”, ha conclòs Martínez.

També et pot interessar

Comentaris