Turisme transformador

26/01/2023 - 18:59h

El Consorci de Promoció Turística del Penedès participarà aquest any en grans projectes del territori, i treballarà per potenciar el turisme de reunions i familiar

El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha encetat aquest 2023 amb la ferma voluntat de sacsejar el territori. L’ens ha presentat aquest dijous el Pla d’Accions que ha teixit per a aquest any, en què prenen una importància especial diferents grans projectes que afrontarà la demarcació.

Un dels més rellevants és el pla de sostenibilitat turística, que engloba la construcció d’una via pedalable que enllaçarà Sant Pere de Riudebitlles i Olèrdola. En total s’adaptaran uns 15 quilòmetres de traçat paraŀlels a la C-15 amb l’objectiu que esdevinguin un gran atractiu per als amants del ciclisme.

Per fer realitat la proposta que s’ha coordinat conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP)– s’han rebut 2 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, i està previst que el projecte sigui una realitat abans del 2025. “Més endavant esperem que aquest eix pugui vertebrar la comarca i connectar l’Alt Penedès amb el Garraf”, ha explicat Núria Sala, directora del Consorci.

El segon gran projecte que encararà l’ens turístic aquest 2023 és ‘Experiencias’, una proposta que també beurà dels Next Generation. El Consorci rebrà 58.000 euros per participar en aquesta iniciativa que englobarà 33 rutes del vi d’arreu de l’Estat espanyol. La dotació global del projecte és d’1,7 milions d’euros, i estarà enfocat a la digitalització i la creació de producte turístic.

L’enoturisme serà un dels altres grans eixos vertebradors de l’activitat de l’ens, amb la posada en marxa del ‘Penedès territori vinícola’. Tot i que Núria Sala no va avançar ahir gaires detalls de la proposta que es presentarà els pròxims mesos, sí que va especificar que es basarà en la promoció del turisme a través de la realitat augmentada vinculada a les ampolles de vi. Aquesta iniciativa també compta amb la col·laboració del CCAP i altres entitats municipals.

Projectes que segueixen

A més dels nous projectes que aniran prenent forma aquest 2023, el Consorci continuarà treballant els pròxims mesos en els diferents programes d’èxit que ha endegat els darrers anys. Un d’ells serà la potenciació del Penedès Events, que engloba l’oferta de turisme de reunions. Actualment, ja hi ha més de 60 empreses vinculades a aquest programa, i el Consorci s’ha proposat sumar-ne encara més. Per això es crearà un club similar al de la Ruta del Vi, un col·lectiu que ja ha superat les 200 empreses adherides. “Hi ha molta demanda de la destinació per fer-hi reunions”, ha reconegut la directora del Consorci, que ha apuntat que accions com aquesta serveixen per “desestacionalitzar i diversificar l’oferta turística del territori”.

Tot aquest conjunt d’accions, a les quals se n’hi sumaran més els pròxims mesos, han de servir per consolidar el Penedès com a destinació turística i potenciar un sector que Ramon Riera, president del Consorci, va definir ahir com “la indústria de la felicitat”.

Obrir-se a nous públics

Un dels objectius del Consorci de Promoció Turística per a aquest 2023 és consolidar el turisme familiar. “Comença a haver-hi molta oferta en aquest àmbit”, ha assegurat Núria Sala, que ha explicat que molts municipis del Penedès han treballat “de valent” per fer-la realitat. Sala ha avançat que també es vol crear un apartat especial al web penedesturisme.cat per englobar les activitats dedicades a la família. En aquest sentit, també ha avançat que s’ha treballat en la creació d’uns personatges “molt especials” anomenats Vitis que veuran la llum a la primavera, i que s’han gestat conjuntament amb diferents municipis.

També es continuarà potenciant enguany el turisme d’autocaravanes, engrandint la xarxa de 12 àrees que ja hi ha a l’Alt Penedès, i expandint-la a diversos municipis del Baix Penedès.

Per donar a conèixer totes les accions que es duran a terme enguany, el Consorci també posarà en marxa aquest 2023 un pla de màrqueting digital que vol millorar la posició de la destinació i la seva gestió analítica.

També et pot interessar

Comentaris