L’Ajuntament de Vilafranca sorteja el lloguer dels 9 pisos disponibles a la Casa Feliu entre 79 aspirants

Les persones afortunades signaran un contracte de màxim 400 € al mes per un termini de 7 anys i viuran en habitatges que tenen entre 38 i 56 m2

Els 9 pisos disponibles a la Casa Feliu, a la rambla de Sant Francesc 22-24, ja tenen nous futurs inquilins amb nom i cognoms. Dijous es va fer el sorteig per conèixer les persones afortunades amb l’adjudicació d’un pis en règim de lloguer assequible, perquè a la convocatòria s’hi van presentar 101 soŀlicituds, de les quals se’n van descartar 22 per no complir els requisits.
Així, hi havia 63 aspirants a un dels sis pisos de dos dormitoris i 16 per a un dels tres pisos d’un dormitori. El sorteig es va fer mitjançant el mètode d’extracció de butlletes amb la certificació del secretari municipal. A banda de les butlletes afortunades, se’n van extreure 18 més, que passaran a una llista d’espera que tindrà una vigència de 3 anys.
Els pisos de la casa Feliu tenen una superfície d’entre 38 i 56 m2 i els inquilins pagaran entre 300 i 400 € al mes durant un període inicial de 7 anys. A partir d’aleshores caldrà revisar que es continuïn complint els requisits, tot i que es busca que aquests habitatges siguin el pas previ per accedir al mercat lliure de lloguer. Ara, després de 10 dies d’exposició pública, se signaran els contractes i els arrendataris tenen dos mesos per anar-hi a viure.


L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va dir que “un segment de la població té dificultat d’accedir a un habitatge”. Per Regull, “amb aquest sorteig hem omplert un buit d’oferta d’habitatge per a un sector que a vegades l’Administració no té en compte”.
D’altra banda, l’alcalde va apuntar que, en canvi, Vilafranca és “capdavantera en habitatge social, perquè multiplica l’oferta que tenen municipis veïns”. Actualment, segons el Servei d’Habitatge de l’Ajuntament, Vilafranca disposa de 190 pisos entre la borsa i els habitatges de lloguer social. Per a l’Ajuntament “és important disposar d’un parc propi d’habitatge social per no dependre només del que ofereix la Generalitat” en aquest sentit.

També et pot interessar

Comentaris