Més de 200.000 euros de subvenció per impulsar l’ocupació al Baix Penedès

23/01/2023 - 18:52h

La comarca és una de les que s’ha inclòs al programa ‘Treball a les comarques’ que impulsa la Generalitat

El Baix Penedès serà un dels territoris que formarà part del programa ‘Treball a les comarques’, que gestiona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Per tirar endavant aquest projecte, el Baix Penedès rebrà una subvenció de 233.755 euros, que invertirà a impulsar polítiques ocupacionals i de promoció econòmica, a través de la contractació de diferents tècnics en la matèria.

L’entrada del Baix Penedès en aquest programa es va fer pública dimarts al matí, en un acte que va tenir lloc a l’EINA del Vendrell. Aquest equipament municipal és qui ha coordinat la petició de l’ajuda, en coŀlaboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament de Calafell.

Tal com es va explicar en roda de premsa, en el marc del projecte ‘Treball a les comarques’ s’han contractat sis tècnics: tres prospectors d’empresa, dos orientadors laborals i un tècnic de governança. Aquest darrer s’encarregarà de coordinar i planificar les accions del programa, mentre que la resta desenvoluparan tasques per radiografiar l’entorn productiu de la comarca i de la relació amb les empreses, alhora que atendran un mínim de 75 usuaris del Baix Penedès.

També s’organitzaran 30 tallers de competències TIC i d’habilitats transversals amb l’objectiu d’oferir formació al mateix municipi a la població desocupada dels 14 municipis de la comarca. També es farà reforç dels Serveis Municipals d’Ocupació.

Juntament amb el Baix Penedès, hi ha 11 comarques més de la resta de Catalunya que formen part d’aquest programa que impulsa el SOC.

També et pot interessar

Comentaris