En Comú Podem del Baix Penedès dona el tret de sortida per encarar les municipals

23/01/2023 - 17:00h

Jèssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya acompanya a la presentació les candidatures del Vendrell, Calafell, Cunit, Santa Oliva i Banyeres del Penedès

La coalició morada d’En Comú Podem del Baix Penedès celebrava el passat dissabte l’acte “Sumem per guanyar vida al Baix Penedès” per donar el tret de sortida cap a les municipals de 2023. Les caps de llista del Vendrell, Calafell, Cunit, Santa Oliva i Banyeres del Penedès van exposar – en forma de conversa oberta- quines són les propostes imprescindibles per guanyar i garantir solucions als reptes que tenen avui els seus municipis, i la comarca, en matèria de creació d’activitat econòmica i re-industrialització, de dret i accés a l’habitatge, d’educació i formació professional, d’atenció sanitària i d’accions per a l’Emergència Climàtica.

En aquesta línia, la cap de llista al Vendrell i ex-diputada per Tarragona, Yolanda López, arran la crisi industrial i les mobilitzacions i vagues viscudes en aquests darrers temps al Baix Penedès per Saint Gobain i per Idiada recordava: “Hem estat combatives a la comarca i des del Parlament per a aturar els cops que han vingut. Com a diputada vaig defensar insistentment al govern de la Generalitat dues mesures clares: la Mesa per la Industrialització a la comarca i al Penedès on hi fos tothom i un Pla d’Inversions per a garantir que ‘El Penedès NO ES TANCA’, que no es toca cap lloc de treball, que s’amplien, milloren les condicions laborals i que es renova sosteniblement i tecnològica l’activitat i capacitat productiva.”

Isabel Bou, la regidora i cap de llista de Calafell assenyalava la situació que viu l’atenció Primària: “el meu municipi és un dels que major ràtio té de pacients per metge, les consultes no urgents poden trigar entre dues i tres setmanes. Això provoca que les urgències hospitalàries a l’Hospital del Vendrell es vagin col·lapsant”. Tot seguit, ha fet una crida al PSC i al govern d’ERC perquè deixin ja de ‘jugar als casinos’ amb el Pressupost de la Generalitat: “A diferència, nosaltres posem per davant la gent. El nostre grup parlamentari ha signat un acord perquè el pressupost de Sanitat per a Atenció Primària passi del 17% actual al 20%, ja el 2023 i amb el compromís, d’arribar al 25% el 2025.”

Des del municipi de Cunit, la cap de llista, Carolina Burgos també denunciava la manca històrica d’inversions a la comarca, i molt especialment, pel que fa a l’oferta educativa i formativa: “El Baix Penedès continua sent líder del rànquing de barracots del país”. És per això que avisà: “El sistema educatiu funciona quan existeixen recursos econòmics que garanteixen una educació pública i de qualitat. I aquí la Generalitat no ha de fet els deures. Al Baix Penedès és urgent i vital garantir l’ampliació de l’oferta de places públiques de Formació Professional, adequant l’oferta a les necessitats reals de l’economia productiva i avançant-nos en les capacitacions per a la nova economia verda i sostenible”.

La cap de llista de Santa Oliva i actual alcaldessa, Virgínia Moreno, insistí en la necessitat de garantir un tracte equitatiu per als municipis i viles petits, en especial pel que fa a la situació de l’habitatge. Feia èmfasi en la rellevància de la nova llei de barris i viles de Catalunya, la Llei de Barris Verds, per a millorar la vida del veïnatge en barris, com el del Camí dels Molins de Santa Oliva. “Serem de les primeres a presentar els projectes per a accedir al finançament de la llei, per poder respondre i millorar les condicions d’habitabilitat, d’entorn, socials, ambientals i de comunitat concretes als Molins”.

L’alcaldable de Banyeres del Penedès, Marc Majem va defensar la urgència i necessitat d’un compromís comarcal i local per a mitigar l’Emergència Climàtica i la protecció del territori: “Prou projectes especulatius, depredadors del territori i d’un alt impacte ambiental, com ara el del Logis Penedès o les dues línies MAT projectades que travessen la comarca. Sols hi ha una manera: avançar en la transició energètica i sostenible , prioritzant fonts renovables, sobirania i autoconsum energètic. En aquesta línia és vital desenvolupar i estendrem les comunitats energètiques locals espais de coproducció i participació.”

En la seva intervenció, la presidenta del grup parlamentari, Jèssica Albiach, va criticar al govern per no entomar la situació que viu la majoria de la gent del país i respondre amb polítiques del passat: “De què serveix que ERC governi en solitari si acaba pagant les factures de la Convergència d’Artur Mas amb La Caixa? Li reclamem a ERC valentia amb el Hard Rock per trencar amb la llosa de les factures de Convergència.”

I seguidament va animar als veïns i veïnes del Baix Penedès perquè a les municipals de 2023 puguin Sumar i Guanyar Vida al Baix Penedès: “Sí, amb un gran equip pel Baix Penedès. Estem segures que amb la Yolanda, la Isabel, la Carolina, la Virginia i el Marc i la resta de candidates d’En Comú Podem sumarem per transformar i construir municipis més verds, més habitables i amables pels seus veïns i veïnes”.

També et pot interessar

Comentaris