El Penedès Marítim anuncia mobilitzacions per demanar la gratuïtat de la C-32 per als residents del Baix Penedès i Garraf

23/01/2023 - 13:08h

La setmana que ve es farà públic el calendari de les protestes

Els alcaldes del Pacte del Penedès Marítim i representants del món econòmic s’han reunit avui a Cunit per manifestar el seu rebuig a l’actual problemàtica de mobilitat que pateixen els municipis de la façana marítima del Garraf i del Baix Penedès i anunciar immediates mobilitzacions. El Penedès Marítim reclama la gratuïtat de l’autopista C-32 per als residents de les dues comarques com a mesura per acabar amb el greuge que pateixen des de fa anys en relació a d’altres territoris del país.

L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat que a principis de la setmana que ve es farà public el calendari de mobilitzacions que es vol dur a terme. Casañas ha assenyalat que “estem parlant d’una protesta del territori que volem que inclogui ajuntaments, sindicats, universitats, empreses i entitats. Estem molt enfadats per l’actual situació i reclamem que el Govern ens escolti i prengui alguna mesura efectiva”.

L’alcalde de Cunit ha tornat a recordar que el Penedès Marítim continua sent l’única zona del país que no gaudeix de gratuïtat pels residents en una infraestructura com la C-32. Ha posat els exemples de Manresa, el Berguedà o la Cerdanya que sí tenen mesures d’aquesta mena a les rondes de circumvalació, en el cas de Manresa o al túnel del Cadí, en els casos del Berguedà i la Cerdanya.

Hi ha consens entre tots els ajuntaments del Garraf i els de Cunit i Calafell per tirar endavant la protesta en forma de mobilització. El territori se “sent enganyat” per la falta d’acció del Govern de la Generalitat i és per això que la protesta començarà de forma immediata. El calendari es farà públic a la Masia d’En Cabanyes, la seu del Consell Comarcal del Garraf, probablement dimarts de la setmana que ve.

Jaume Casañas ha insistit en el fet que “des de l’anunci que va fer el conseller de Territori el mes de novembre de gratuïtat del tram Cubelles-El Vendrell de la C-32, no hem tornat a tenir cap mena de notícia. Tampoc hi ha més inversió per les bonificacions dels peatges en el pressupost”. Per l’alcalde de Cunit “no podem estar esperant fins l’any 2039 per disposar d’una autopista gratuïta. Ens hi estem jugant el nostre futur. Sabem que moltes empreses i autònoms no es volen instal.lar al Penedès Marítim per aquesta problemàtica i això és evident que no pot continuar així”. Ha afegit que “els veïns i veïnes d’aquesta zona del país es mereixen un millor tracte per part de la Generalitat que sembla que té oblidat aquesta part del territori”.

També et pot interessar

Comentaris