Detingudes dues persones al Baix Penedès relacionades amb el cultiu de marihuana

20/01/2023 - 17:23h

Al’interior d’una casa de Segur de Calafell s’hi han trobat més d’un miler de plantes i una gran quantitat de maquinària i material destinat al conreu professional

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous un home i una dona, de 59 i 54 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar el passat mes de setembre arran d’un seguit d’informacions que apuntaven que en una casa d’una urbanització de Segur de Calafell hi havia una plantació indoor de marihuana.

Les gestions d’investigació van permetre evidenciar indicis clars que corroboraven aquestes sospites, entre altres que la casa investigada desprenia una forta olor a marihuana, que sempre tenia les portes i les finestres completament tancades o que en tot moment tenia aparells d’aire condicionat en funcionament. De la investigació també es desprèn que els dos detinguts vivien a l’immoble i que el grau d’especialització i professionalització delictiva dels responsables de la plantació era elevat. A tall d’exemple utilitzaven una identitat falsa per contractar el subministrament de la llum o per llogar vehicles amb l’objectiu de dificultar les investigacions policials.

Per tot això, el passat 18 de gener agents de la Unitat d’Investigació del Vendrell van realitzar una entrada i perquisició en el domicili investigat. En l’escorcoll, els agents van detenir dos dels membres del grup criminal, un home i una dona, per tràfic de drogues i van localitzar 1.130 plantes de marihuana. Així mateix, els agents van comprovar que l’estructura interior de quatre de les sales de la casa havia estat modificada substancialment, de tal manera que els detinguts havien foradat i enderrocat les parets per crear nous espais pel cultiu professional de la marihuana.

Dins de la casa, els agents també van trobar una gran quantitat de maquinària i material en funcionament destinat al conreu professional de marihuana així com focus, ventiladors, filtres industrials, productes fitosanitaris, etc. Un cop acabat l’escorcoll, els tècnics de la companyia elèctrica van confirmar que la casa estava connectada il·legalment a la llum i la van desconnectar.

Cal destacar que, en els darrers tres mesos i en aquesta mateixa urbanització, la Unitat d’Investigació del Vendrell ja havia detingut, en tres entrades i perquisicions, nou altres persones per la mateixa tipologia delictiva i havia  intervingut prop de 200 quilograms de marihuana assecats i preparats per la seva venda. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts han passat aquest divendres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris