L’Ajuntament de Gelida negocia la compra de Can Pàmies per 700.000 euros

11/01/2023 - 10:57h

L’adquisisció de l’edifici podrà evitar el desenvolupament urbanístic de la zona, i mantenir el gran espai verd que inclou

El govern municipal de Gelida treballa des de l’inici del mandat per poder adquirir la finca de Can Pàmies, que inclou dos edificis emblemàtics del municipi: les cases Pàmies i Mir. El consistori ha mantingut diferents reunions amb la propietat, i el que s’ha negociat fins ara és l’adquisisició de la finca per 700.000 euros, condicionats a la corresponent valoració tècnica, descartant així la compra íntegre d’aquest espai.

Amb aquesta transacció, l’Ajuntament vol evitar el desenvolupament urbanístic dels terrenys que permet l’actual planejament urbanístic a Can Pàmies, que comportaria la construcció de 28 pisos (4 edificis de 7 pisos cada un, sent de 4 plantes cada un) i 15 cases unifamiliars.

El que ja s’ha descartat és la compra íntegre d’aquest espai, que suposaria una inversió d’1,4 milions d’euros. “Aquesta xifra és molt important per l’ajuntament si es té en compte que Can Torras està catalogada, i la finca que té incorporada no té drets per a fer-hi habitatges, per tant, qui la compri la conservarà com està”, ha dit.

Al tractar-se d’una compra pública, cal iniciar un procés administratiu i jurídic per a poder garantir i confirmar la celebració de la futura compravenda. És important tenir en compte que l’ajuntament, com a administració, està obligat a seguir tot un seguit de procediments per a poder executar amb totes les garanties la compra d’aquests espais. Per una banda, cal que la propietat pugui presentar un certificat actualitzat del registre de la Propietat en què acrediti que la finca figura a nom del venedor i les càrregues i gravàmens que li corresponen. Per altra banda, cal presentar la informació cadastral actualitzada de la finca. Dos documents que encara no es troben actualitzats.

En aquest context, el grup municipal socialista, va sol·licitar la celebració d’un ple extraordinari, celebrat el passat 27 de desembre, per aprovar l’inici de la gestió per a l’adquisició de la finca de Can Pàmies i tots els terrenys del voltant. L’Acord de ple, posa de manifest la voluntat de fer la compra per un valor de 700.000 €, justament la xifra ja acordada entre la propietat i el govern municipal, i que resta condicionada a la valoració pública corresponent.

El punt portat a ple va rebre el suport majoritari dels grups municipals, amb el vot a favor del PSC, d’ERC, Primàries Catalunya – Gelida per la República, Gelida en Comú, i l’únic vot en contra de la CUP.

També et pot interessar

Comentaris