El Penedès tanca l’any amb un miler d’aturats menys

FOTO: ACN
05/01/2023 - 12:00h

El Baix Penedès acaba el 2022 reduint la desocupació, mentre que l’Alt Penedès l’incrementa lleugerament

altra vegada, amb xifres d’atur rècord. Després d’un 2021 en què la comunitat autònoma va ser la que va registrar un millor comportament de l’ocupació, el darrer mes del 2022 Catalunya ha assolit la dada més baixa d’atur en un mes de desembre dels darrers quinze anys.

Segons dades del Ministeri de Treball, al desembre es van comptabilitzar 346.338 aturats arreu del país, un 0,76% menys que al novembre, i més de sis punts per sota que el desembre del 2021.

Aquesta tendència positiva de l’ocupació s’ha vist reflectida de forma desigual al Penedès. Mentre que el Baix Penedès ha seguit la mateixa tendència que el conjunt de Catalunya, l’Alt Penedès ha tancat l’any incrementant la xifra d’aturats. La comarca costanera tenia a finals de desembre 89 persones aturades menys que el mes anterior, i l’Alt Penedès 57 més, superant altra vegada els 5.000 aturats. Les bones xifres del Baix Penedès han permès que el territori hagi acabat l’any amb xifres d’atur positives, tot i que la comarca es manté, encara, amb un percentatge alt de desocupació.

Segons les dades de l’atur registral del mes de novembre -el darrer que ha facilitat el Ministeri- al Baix Penedès encara hi ha més d’un 14% de la població activa que es troba en situació de desocupació, mentre que l’Alt Penedès es manté una mica per sobre del 9%.

Vilafranca és el municipi del Penedès que més persones ha incorporat a les llistes d’atur al desembre (17), metre que al Vendrell és on més persones han abandonat les llistes del SEPE (-63).

Si es comparen les dades d’aquest desembre (12.091) amb les del desembre passat (13.173), l’Alt i el Baix Penedès sumen un miler d’aturats menys. Al Baix Penedès la desocupació ha baixat un 10,61%, i a l’Alt Penedès un 4,59%.

Contractes indefinits

Un any després de l’entrada en vigor de la reforma laboral, la nova normativa es continua notant en l’increment dels contractes indefinits. Al desembre, el 38% de les signatures van ser d’aquest tipus. Tot i que la dada és positiva, se situa cinc punts per sota de la del novembre. Si es compara la xifra de contractes indefinits amb la del desembre de l’any passat, l’increment ha estat del 104,94%.

També et pot interessar

Comentaris