Els Castellers de Vilafranca portaran camisa de color rosat tot l’any 2023

Membres dels Castellers de Vilafranca amb camisa rosada, l’any 2008, en un acte puntual del 60è aniversari de la colla (Foto: Fèlix Miró)
28/12/2022 - 09:41h

Coincidint amb el 75è aniversari, els Verds canviaran de color la propera temporada per recordar la primera indumentària

A primera hora d’aquest dimecres, el 3d8 ha pogut saber que els Castellers de Vilafranca, amb motiu del seu 75è aniversari, homenatjaran els pioners que van fundar la colla l’any 1948 i durant totes les actuacions del proper 2023 vestiran camises de color… rosat.

Sens dubte, es tracta d’una decisió que la colla vilafranquina anunciarà formalment aquest mateix vespre, però que està cridada a ser motiu d’una certa controvèrsia perquè, ni que sigui per un sol any, els Verds deixaran de ser coneguts per aquest color de la colla i s’identificaran amb el color de la seva gran rival, la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els tres colors de camisa que han dut els Castellers de Vilafranca en gairebé 75 anys d’història (Foto: Fèlix Miró)

No serà el primer cop que en les últimes dècades els verds vestiran de rosat, perquè ja hi ha un precedent, tot i que puntual, l’any 2008. Coincidint amb l’any del seixantè aniversari de l’entitat, davant la plaça de Santa Maria es va immortalitzar una fotografia de final del s. XIX en què es veuen el drac, els gegants i un tres de set amb castellers vestits de diferents colors de camisa, preferentment el vermell i el rosat.

El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, s’ha mostrat orgullós dels fundadors de la colla, que l’any 2023 farà 75 anys, i creu que vestir el color rosat serà un bon record dels castellers que van estrenar aquest color de camisa durant la romeria de Montserrat del 1948, tot just un mes després de la primera actuació a Sant Cugat Sesgarrigues, ha explicat el cronista casteller i membre dels Verds Eloi Miralles. “És bo recordar els orígens i vestir de rosat ens identificarà plenament amb aquells primers castellers vilafranquins”, apunta Mata.

De la seva banda, l’actual cap de colla, Sisco Benet, també s’ha mostrat partidari d’aquest canvi puntual en la camisa dels Verds, tot i que, reconeix, “per Sant Fèlix se’m farà molt estrany vestir el mateix color de la Colla Vella, que se situa al nostre costat a la plaça de la Vila”.

Per anunciar aquest canvi d’indumentària durant el 2023 i la resta d’actes programats per al 75è aniversari, els encara ‘Verds’ conviden a tothom a un acte popular, amb piscolabis inclòs -però sense assaig-, avui dimecres a Cal Figarot. L’acte serà a les 20 h.

També et pot interessar

Comentaris