Detingut un home per una plantació de marihuana a Segur de Calafell

19/12/2022 - 16:14h

L’ús de llums de baix consum permetia gairebé passar desapercebut el frau en el fluid elèctric de la instal·lació

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir dimecres de la setmana passada, dia 14 de desembre, un home de 31 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

La detenció es va fer en el marc d’una entrada i perquisició en una casa situada a Segur de Calafell, on els investigadors tenien indicis que s’estava cultivant marihuana de forma intensiva.

Durant els darrers mesos, els mossos havien portat a terme una sèrie de gestions que van evidenciar que un grup criminal estava utilitzant la casa investigada per al cultiu indoor de marihuana. Aquestes mateixes gestions també apuntaven a una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

En l’entrada i perquisició realitzada dimecres 14 els agents van recollir indicis que evidenciaven que des de principis d’any l’immoble  havia estat utilitzat per a fer un cultiu intensiu de les plantes.

En aquest sentit, havien habilitat tres estances i també havien modificat l’estructura per augmentar al màxim la superfície de cultiu i evitar ser detectats.

Els agents van intervenir 1.120 plantes de marihuana de les quals hi havia un miler de més d’un metre d’alçada. Així mateix, van localitzar dos quilograms de cabdells ja envasats al buit i preparats per a la seva distribució.

Cal destacar la professionalitat de la plantació, preparada pel cultiu intensiu i també l’ús de llums d’alta eficiència i baix consum que reduïa considerablement el consum elèctric tot i que estava connectat fraudulentament a la xarxa.

Els investigadors van detenir un home durant l’entrada. Durant la investigació es va poder identificar dos homes més, membres del grup criminal, als quals se’ls ha interposat una ordre de detenció policial.

També et pot interessar

Comentaris