Unió de Pagesos tampoc vol el polígon de la Bisbal

13/12/2022 - 12:10h

Des del sindicat agrari denuncien “menyspreu” a l’activitat agrària com a activitat econòmica

El projecte del nou polígon de la Bisbal del Penedès té un nou opositor. El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha mostrat aquesta setmana la seva disconformitat amb la proposta, que preveu requalificar 84 hectàrees de sòl agrari a la zona dels Masos del municipi del Baix Penedès.

Des d’UP asseguren que la Bisbal ja disposa d’espais reservats per a aquest tipus d’equipament que encara no estan ocupats i denuncien “menyspreu” a l’activitat agrària com a activitat econòmica. “La superfície requerida no es justifica en relació amb els llocs de feina que genera”, lamenten.

A més, el sindicat considera especialment greu que es vulgui fer aquest tipus d’equipament en terrenys on hi ha diverses explotacions agràries prioritàries “que poden veure compromesa la seva viabilitat”.

Unió de Pagesos diu que l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès no ha tingut en compte la Llei 3/2019, dels espais agraris que, en els seus articles 10, 11 i 12, requereix que qualsevol modificació o nou planejament ha d’incorporar una Anàlisi d’Afectacions Agràries.

Per altra banda, el sindicat considera contradictori l’argument que utilitza l’Ajuntament per defensar el nou polígon, segons el qual es justificaria per crear un continu urbà per evitar l’efecte “illa de calor” quan, precisament, “les principals causes de l’efecte illa de calor són la falta de vegetació, la impermeabilització del sòl i l’ús de materials com l’asfalt i el formigó”, apunten.

Participació ciutadana

La iniciativa per promoure la construcció d’un nou polígon industrial al terme de la Bisbal del Penedès es va sotmetre a un procés de participació ciutadana, en el qual van participar un total de 177 persones. Segons apunta l’alcaldessa bisbalenca, Agnès Ferré, en un vídeo difós per les xarxes socials, 134 d’aquestes persones eren del mateix municipi i 43, d’altres poblacions. “Les al·legacions s’enviaran a l’empresa” promotora, apunta Ferré, que critica algunes actituds per “tergiversar” la informació disponible.

També et pot interessar

Comentaris