El Ball de Cotonines de Vilafranca serà mixte per primera vegada la Festa Major vinent

Uriel Fortuny: “El que és estrany és que s’hagi tardat tant a veure un noi al ball”

Amb 18 anys pràcticament acabats de fer, Uriel Fortuny s’ha convertit en l’únic noi que la festa major de l’any vinent formarà part del Ball de Cotonines de Vilafranca. Doble motiu d’alegria, pel fet d’haver-hi entrat i perquè s’incorpora un noi en un ball que els darrers 39 anys ha estat exclusivament femení. Les Cotonines seran per primer cop mixtes.
Aquest vilafranquí, estudiant de Comunicació Audiovisual, és una de les 6 noves cares que renovaran el ball l’any que ve. L’Uriel es considera un pioner: “És important que hi hagi nois que comencin a entrar en balls on només hi ha noies”. I en aquest sentit, aquest jove considera que serà útil “per obrir la ment de la gent i que a partir d’ara hi hagi més nois que facin el pas”.
De fet, la convocatòria del Ball de Cotonines va ser un èxit, 15 aspirants per cobrir 6 places lliures. L’Uriel confiava que entraria per la via ràpida, sense pràcticament sorteig, però a la convocatòria s’hi van presentar moltes persones, entre elles, 3 nois. L’atzar va voler que una de les persones afortunades fos ell.

El nou cotonina, però, ja és un veterà de la festa major, ja que de petit va formar part del ball de Nans, Serrallonga, Pastorets, Bastoners i també va ser tabaler. Ara fa el salt i el que el sorprèn és que “s’hagi tardat tant a tornar a veure un noi ballant Cotonines”. Ell ho té clar: “Espero que la meva entrada serveixi per normalitzar la situació i que en endavant es vegi com un fet habitual”.
L’Uriel ha estat molt ben rebut per les seves companyes, que estan encantades amb el benjamí de la colla.

També et pot interessar

Comentaris