El Vendrell aprova el pressupost de 2023 amb una inversió per la millora de les rieres i les obres del parc del Botafoc

30/11/2022 - 17:40h

Es va aprovar la petició de desviar els trens de mercaderies de l’interior del nucli

El ple municipal de novembre del Vendrell va estar marcat per l’aprovació definitiva del pressupost de l’any que ve i per la discussió de diferents mocions presentades pels grups de l’oposició. Els comptes es van aprovar amb el vot favorable de PSC, Podem El Vendrell, la regidora de Som Poble-ERC, Eva Mata i la regidora no adscrita Mar Galeano i el vot contrari de Som Poble-ERC, Junts pel Vendrell i Primàries. Es tracta del darrer pressupost de l’actual mandat electoral.

El pressupost de 2023 puja fins els 63 milions d’euros dels quals 5 es destinaran al capítol d’inversions. En aquest apartat destaca, en especial, els 2,5 milions d’euros que rebrà l’Ajuntament vendrellenc dels fons Next Generation de la UE per renaturalitzar la riera de La Bisbal i els torrents Lluc i Culleré que es convertiran en zones verdes i d’esbarjo integrades a la trama urbana. També hi haurà 500 mil euros per començar les obres del nou Parc del Botafoc que serà el pulmó verd de la ciutat, 800 mil euros per la renovació de l’enllumenat públic o 200 mil euros per la instal.lació de plaques solars. Pel que fa a Coma-ruga hi haurà inversió per fer un museu del poble a l’edifici Tabaris.

Més enllà del programa d’inversions, el capítol de despesa més important se l’emporta el nou contracte de la neteja viària (2,3 milions d’euros). L’anterior contracte ascendia a 1,7 milions d’euros.

En el capítol de mocions, es va aprovar per unanimitat la proposta presentada pel grup Som Poble-ERC per adoptar mesures d’estalvi energètic de l’enllumenat de Nadal, mesures que passarien per reduir les hores de funcionament. Malgrat aquesta aprovació, des de l’equip de govern es va assenyalar que ja és massa complicat aplicar la mesura aquesta campanya nadalenca i que s’aplicarà a la següent.

També hi va haver unanimitat aprovant la moció presentada pels grups de Podem El Vendrell, Som Poble-ERC i Primàries al respecte de demanar una alternativa al pas de trens de mercaderies per l’interior del nucli urbà. Aquesta proposta la van recollir els tres grups municipals a petició de la Xarxa Vendrellenca i de la plataforma Mercaderies per l’Interior.

Igualment, la sessió va ser la darrera del regidor Luis Navarrete (Som Poble-ERC) que renuncia a l’acta. Navarrete es va acomiadar dels seus companys de consistori assenyalant que “entenc la política com una eina de servei a la ciutadania. Per aquest motiu seguiré treballant posant la mirada en el futur i així aconseguir canviar les dinàmiques de la nostra ciutat”.

També et pot interessar

Comentaris