ERC proposa orientar el pressupost 2023 cap a tres àmbits per combatre la crisi

Serveis Socials, cultura i habitatge públic es consideren essencials per donar resposta a les dificultats econòmiques, energètiques i socials

A les portes de l’aprovació dels pressupostos 2023 en el pròxim ple de l’Ajuntament de Vilafranca el 20 de desembre vinent, el grup municipal d’ERC ha presentat les tres línies cap a les que, al seu parer, cal orientar els esforços econòmics per donar resposta a les crisis social, econòmica i energètica que afecten la ciutadania.

El candidat, Pere Sàbat, envoltat de les regidores Gemma Urgell i Montse Espinosa, va apuntar que una primera línia s’encamina cap a l’enfortiment de l’escut social: “És important reforçar els serveis socials, des d’infància fins a la gent gran”. En aquest sentit, el grup espera escoltar les propostes de l’equip de govern que avui mateix presentarà en una reunió amb els grups l’esborrany dels pressupostos per a l’any que ve.

Una segona línia d’actuació s’enfoca cap a reforçar la cultura, posant-la com un dels elements centrals per enfortir la societat. Per aconseguir-ho, ERC proposa iniciar un estudi per decidir la ubicació de la nova biblioteca per a Vilafranca. Els republicans consideren que sense un projecte previ no es pot anar a buscar suports econòmics a d’altres administracions. Encara en l’àmbit cultural, ERC aposta per la reforma de l’antic hospital per evitar la degradació de l’edifici i adequar-lo per ubicar-hi un centre cultural. En aquest sentit, el grup considera que cal iniciar un estudi per saber les possibilitats que tindria traslladar-hi l’Escola Municipal de Música, de manera que s’aconseguiria arrodonir un espai cultural de primer ordre a Vilafranca.

Finalment, ERC també reclama l’inici d’un estudi per conèixer l’estat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, després que l’Estat hagi aprovat que passin a ser de titularitat municipal. Aquest espai, pels republicans, hauria de servir per augmentar el parc públic d’habitatge, amb la construcció de pisos socials i per a joves.

ERC presenta unes propostes que requereixen acord immediat per fer front a la complicada situació actual, tot i que tinguin un llarg termini d’execució. Es tracta de posar fil a l’agulla i per això ERC reclama a l’equip de govern “planificació” i un acord entre els partits “perquè acabaria sent un acord de ciutat”. En qualsevol cas, ERC no confia massa en aquest acord necessari, sobretot tenint en compte els precedents d’aquesta legislatura pel que fa a pressupostos, ja que només s’ha aconseguit l’acord en una ocasió, en els de l’any 2020.

També et pot interessar

Comentaris