El Consell Comarcal del Baix Penedès presenta les activitats de la Setmana de la Pedra Seca

24/11/2022 - 11:32h

Es realitzaran 10 activitats en diferents pobles de la comarca per commemorar el 4rt aniversari de la declaració d’aquesta tècnica constructiva com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Enguany es realitzaran 10 activitats en diferents pobles de la comarca per commemorar el 4rt aniversari de la declaració d’aquesta tècnica constructiva com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’Àrea de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui els actes de celebració de “La Setmana de  la Pedra Seca al Baix Penedès” per tal de donar a conèixer l’important patrimoni realitzat amb aquesta tècnica reconeguda per la UNESCO, a la comarca. El Consell ha treballat de forma conjunta amb els ajuntaments per tal de poder coordinar les diverses activitats que es realitzen a la comarca aquest mes de novembre.

“La Setmana de la Pedra Seca” consisteix en l’organització i difusió de diverses activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans i neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

L’objectiu del Consell Comarcal del Baix Penedès amb l’impuls d’aquesta activitat és promoure la tècnica de la pedra seca a la comarca, donant a conèixer totes les activitats disponibles a nivell comarcal i potenciant un producte turístic diferent i de qualitat al territori. Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal es convida a tothom a participar-hi i a conèixer un dels patrimonis intrínsecs del nostre territori i que ens identifica. 

Enguany com a novetat la Setmana de la Pedra Seca arribarà també a les escoles i instituts on s’estudirà per donar a conèixer i transmetre la cultura de la pedra seca als més petits.

En aquesta edició, es realitzaran 10 activitats diferents repartides pels municipis del Baix Penedès: 

EL VENDRELL:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/pedra-seca-en-bona-companyia
https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/reconstruccio-duna-barraca-de-pedra-seca-a-sant-vicenc-de-calders
https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/coneixer-el-patrimoni-a-traves-de-les-app

CALAFELL:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/refem-marges-del-cami-de-mas-den-vives

SANTA OLIVA:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/taller-construccio-amb-pedra-seca-a-carrec-de-lhistoriador-marc-casellas

BONASTRE:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/neteja-de-lentorn-duna-barraca-de-pedra-seca-a-bonastre

SANT JAUME DELS DOMENYS:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/passejada-de-la-pedra-seca

LA BISBAL DEL PENEDÈS:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/presentacio-del-llibre-el-meu-marge-miscel-lania-2001-2019-de-benjami-catala-benach
https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/ruta-de-la-pedra-seca-per-la-plana-de-lortigos

També et pot interessar

Comentaris