L’escultora Dolors Sans rep un premi Best per construir gegants inclusius

23/11/2022 - 17:34h

El guardó es va lliurar en el marc de la novena edició dels Festivitas Bestiarum que va acollir la ciutat d’Igualada, capital de la Cultura Catalana 2022

Igualada va acollir la novena edició del Festivitas Bestiarum, la festa anual del bestiari festiu que organitza l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. El Premi BEST 2022 a una Iniciativa Empresarial se’l va endur el Taller de l’escultora vilafranquina Dolors Sans de qui s’ha reconegut la seva tasca per haver estat capaç de construir gegants aptes per ser portats per cadires de rodes així com figures que sensibilitzen la societat i normalitzen les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta de la geganta Frida de Tarragona, a la fotografia, i el gegant Normag de l’associació ASPASIM de Barcelona.

El gegant adaptat porta rodes a la seva estructura i pot ser portat amb cadires de rodes o bé per una persona dempeus sense problemes per l’equilibri o el pes. El gegant Normag és una iniciativa de la Fundació ASPASIM de Barcelona dedicada a l’atenció a la discapacitat psíquica i és el primer gegant que es dissenya com un retrat d’un jove que té síndrome de Down. La geganta Frida és una iniciativa de l’associació Festa per a tothom de Tarragona formada per voluntariat que impulsa activitats per persones discapacitades. És un retrat de la pintora Frida Khalo, que va donar una lliçó de superació malgrat la seva discapacitat física.

També et pot interessar

Comentaris