Primeres reticències al projecte del nou polígon industrial de Els Masos de La Bisbal del Penedès

23/11/2022 - 13:34h

ERC s’hi oposa i el PSC ha demanat informació addicional del projecte

El projecte del nou polígon industrial de Els Masos ha començat a recollir les primeres crítiques i reticències dels partits de l’oposició municipal. Esquerra Republicana de Catalunya s’ha posicionat en contra del projecte per “l’impacte ambiental i paisatgístic que implica la construcció d’un polígon d’aquestes dimensions a tan sols 120 metres de distància del nucli urbà”.

La regidora i portaveu de la formació, Sílvia Montfort, ha assenyalat que les dades sobre impacte ambiental, trafic rodat, sostenibilitat i creació de llocs de treball provenen d’informes de la mateixa empresa encarregada de l’actuació i no d’estudis i informes externs i independents. ERC ha publicat a les xarxes un model d’al.legacions per a que els veïns i veïnes puguin manifestar el seu rebuig al projecte.

Per la seva banda, el grup municipal del PSC ha sol.licitat informació sobre el projecte. Els socialistes assenyalen que “l’expedient de modificació puntual de les normes subsidiàries per a disposar de superficie industrial a la zona de Els Masos, no està iniciat”. El PSC indica, a més, que la consulta que va iniciar l’Ajuntament la setmana passada entre la ciutadania no és vinculant.

El projecte de Els Masos ocupa una superficie de 84 hectàrees i hauria d’oferir, un cop en marxa, al voltant de 1.500 llocs de treball entre directes i indirectes. Des de l’Ajuntament es recorda que el polígon completarà una àrea d’activitat industrial i logística al municipi amb una minimització de les afectacions sobre el territori.

També et pot interessar

Comentaris