Vilafranca ampliarà en 57 els pisos del parc públic d’habitatge amb tres projectes en marxa

L’Ajuntament rehabilita l’edifici de les antigues urgències de l’hospital com a allotjament de lloguer assequible per a gent gran

L’Ajuntament de Vilafranca impulsa tres projectes en el marc del Pla local d’Habitatge a través de tres accions, una de les quals en desenvolupament, una que arrencarà l’any vinent i una tercera ja finalitzada. Actualment i fins a principi del 2024 es du a terme la rehabilitació de l’antic edifici d’urgències de l’hospital comarcal, amb accés pel carrer Vidal. Aquesta intervenció representarà disposar de 12 allotjaments temporals adreçats a majors de 65 anys, allotjaments als quals es podrà accedir en règim de lloguer assequible, al voltant de 350€ mensuals. El lloguer, subvencionat en un 40%, no estarà subjecte a cap normativa sinó que el fixa l’Ajuntament, sense opció de venda, i es prendrà com a referència els habitatges ja en ús del passatge Alcover o de Cal Mencia. Així ho han explicat els regidors d’Urbanisme i d’Habitatge, respectivament, Francisco Romero i Lourdes Sánchez en una visita avui a les obres del carrer Vidal.

Amb un pressupost d’1,3 milions d’euros i una subvenció del fons Next Generation que podria arribar al 50%, la intervenció representarà mantenir l’estructura de l’edifici però una rehabilitació total de l’interior. Els dotze pisos resultants tindran una superfície d’entre 36 i 45 m2, amb un o dos dormitoris, repartits en uns baixos i 3 plantes, a més d’una zona comunitària i espais compartits. A banda dels 1.400m2 que ocupa la rehabilitació de l’edifici d’urgències, encara hi ha disponibles al voltant de 3.000 m2 més de l’edifici de l’hospital, un projecte que ja es deixa per al següent mandat i que es planteja com a espai per allotjar algun equipament municipal.

D’altra banda, una altra de les accions del Pla Local d’Habitatge en vies d’inici és la construció de 36 habitatges de protecció oficial al carrer Glòria Lasso, el 25% dels quals es destinarà a lloguer per a joves. Actualment es troba en període de licitació. L’Ajuntament ha cedit el sòl i l’Incasol hi destina 1 milió d’euros. Aquest projecte està ja aprovat i les obres es preveu que començaran el maig del 2023 amb una durada estimada de 22 mesos.

La tercera acció del Pla Local d’Habitatge, ja finalitzada, és la creació de patrimoni de sòl i habitatge a la Casa Feliu, amb 9 habitatges disponibles per al lloguer social i amb un període de sol·licitud que finalitza el 25 de novembre.

D’aquesta manera, mitjançant aquestes tres accions, Vilafranca ampliarà en 57 el nombre d’habitatges el seu parc públic. Actualment, ja en disposa d’un centenar de propis i un centenar més de la borsa de lloguer.

També et pot interessar

Comentaris