Vilafranca tindrà la dotzena farmàcia l’any vinent

Obrirà la primavera del 2023 al carrer Subirats, al barri de la Barceloneta-Sant Margí, amb accés també per Pere Alagret

Una nova farmàcia obrirà portes la primavera de l’any que ve a Vilafranca, en la que es convertirà en la dotzena oficina en funcionament a la ciutat. La sol·licitud ja té l’aprovació del Col·legi de Farmacèutics, segons ha confirmat l’ens, i la nova farmàcia s’establirà al carrer Subirats amb accés també pel carrer Pere Alagret, al barri de la Barceloneta-Sant Magí. Aquests carrers corresponen a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del CAP Nord, l’única on es poden ubicar més farmàcies per compensar el desequilibri que hi ha respecte a l’ABS de la plaça Penedès.
El Col·legi de Farmacèutics ha confirmat que la sol·licitud de la dotzena farmàcia a Vilafranca està aprovada i adjudicada, de manera que té fins al juny de l’any vinent per començar l’activitat.
Així mateix, hi ha dues sol·licituds més d’obertura d’oficina de farmàcia, però que es troben encara en procés de tramitació i pendents de saber si finalment reben l’adjudicació definitiva o no continua el procediment.



Actualment, a Vilafranca hi ha 11 farmàcies, però amb una distribució irregular. La zona més saturada és la del centre (a la imatge, ABS 1), amb 8 oficines en funcionament, que comprèn els barris de Sant Julià, Poble Nou i el Centre, que reuneix més de 18.000 habitants. D’altra banda, l’ABS del CAP Nord (ABS 2), que comprèn els barris de l’Espirall, Molí d’en Rovira, Barceloneta-Sant Magí, les Clotes i la Girada, amb aproximadament 21.000 habitants censats, disposa actualment de tres farmàcies.
La Llei d’ordenació farmacèutica estableix que a les àrees bàsiques urbanes, com és el cas de Vilafranca, hi pot haver màxim una farmàcia per cada 4.000 habitants.
En aquests moments, segons dades actualitzades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, a la comarca de l’Alt Penedès hi ha 38 farmàcies, fet que representa una ràtio d’una farmàcia per cada 2.919 habitants.

També et pot interessar

Comentaris