Mallart Artesans Xarcuters, Premi a la Iniciativa Sostenible en la VII Nit del Gourmet Català
El Clúster Catalonia Gourmet valora el projecte social d’inclusió laboral de persones amb discapacitat i el llançament de nous productes amb Gall del Penedès IGP
Mallart Artesans Xarcuters ha guanyat el Premi a la Iniciativa Sostenible de la VII Nit del Gourmet Català, organitzada pel Clúster Catalonia Gourmet al Museu Marítim de Barcelona. El jurat ha premiat l’obrador centenari de La Llacuna pel seu projecte social i pel llançament d’inèdits productes elaborats amb la raça d’Identificació Geogràfica Protegida del Gall del Penedès.
“És tot un orgull poder recollir amb aquest reconeixement els fruits del nostre esforç, liderant una iniciativa amb personalitat pròpia, arriscada, però sobretot única, transformadora i sostenible”, ha afirmat Joan Clotet, director general de la Fundació Mas Albornà.
La Nit del Gourmet Català és l’acte de referència del sector de l’alimentació gourmet a Catalunya, on es reuneixen els principals agents del sector per conèixer les novetats dels socis i generar xarxa entre els diferents participants.
El jurat, format per Miquel Rovira, director de l’Àrea de Sostenibilitat d’EURECAT Centre Tecnològic; i Nil Ibáñez, gestor de Projectes de Roots for Sustainability, ha valorat positivament el projecte d’impacte social que representa Mallart Artesans Xarcuters, en ser una iniciativa de sostenibilitat social plenament integrada dintre de l’estratègia de la Fundació. S’ha destacat del projecte el seu component innovador, les sinergies creades i la vàlua del seu poder de transformació social.
En aquest sentit, des de Mallart Artesans Xarcuters han pogut donar a conèixer els seus productes més selectes, com el paté de gall del Penedès, a més de 350 assistents, entre compradors de grans cadenes, botigues i representants del sector gastronòmic.
Una marca a favor de la inclusió i del territori
Mallart Artesans Xarcuters i el Consell regulador de la IGP Gall del Penedès van signar un acord de col·laboració a través del qual elaboren en exclusiva nous productes fets amb Gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida), els quals han comptat amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia.
“Catalunya té els millors productors, els millors elaboradors i la millor indústria agroalimentària”, ha assegurat Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural.
“Aquest premi posa en valor aquesta feina feta i ens encoratja a continuar avançant en la nostra causa encara amb més motivació i reconeixement”, va explicar Joan Clotet, director de la Fundació Mas Albornà en el moment de recollir aquest dimecres el premi.
“Elaborem embotits artesanals com a eina per a lluitar contra l’exclusió social, convertint una marca centenària de La Llacuna en un projecte social d’impacte”, va concloure Clotet.
El Clúster Gourmet Catalunya
El Clúster Gourmet Catalunya és d’àmbit català amb socis de les quatres demarcacions. La cadena de valor del Clúster inclou des del proveïdor de matèria primera, Packaging al canal de distribució (retail, HORECA, Gran Distribució, física i online) passant pels elaboradors i tots els agents de coneixement (centres tecnològics, universitats, escoles de cuina), empreses de servei (marketing, promoció firal, etc.) així com revistes especialitzades, turisme gastronòmic, etc.
El Clúster, membre del Programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, està actualment format per 65 socis que representen un volum total de 308M d’euros i ocupen al voltant de 3.070 persones.