Verds, Xiquets i Capgrossos serà l’ordre d’actuació per Tots Sants

25/10/2022 - 09:57h

Els Castellers de Vilafranca anuncien el 3d10fm, un castell folrat amb agulla i el pilar de nou amb folre, manilles i puntals

Aquest dilluns s’ha fet el sorteig d’ordre d’actuació de la diada de Tots Sants que es farà el proper dimarts a la plaça de la Vila de Vilafranca amb la presència dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Vilafranca. El sorteig ha deparat que els Verds obrin la diada i segueixin els Xiquets per ser tercers els Capgrossos.

A l’anunci de pretensions de les tres colles participants, Capgrossos han explicat que estan treballant el 3 i 4d9 amb folre, dos castells que aquesta temporada encara no han fet. “Arribem justos” explicava Víctor Payerol, sots-cap de la colla mataronina que enguany el castell màxim assolit ha estat el 5d8, precisament al concurs de Tarragona. “Som conscients de quina plaça venim”, deia d’un colla que es plantejaria en ferm la prova de 3d9f.

Pel que fa als Xiquets de Tarragona, el seu cap de colla, Sergi Feijoo, reconeixia el “moment dolç” en què arriba la colla matalassera a Tots Sants. La intenció clara és descarregar la tripleta màgica amb 5d8, 3d9f i 4d9f.

Finalment, el cap de colla dels amfitrions, Sisco Benet, ha reconegut que la colla està assajant per Tots Sants el 3d10fm, un castell folrat amb agulla, segurament el 3, un tercer castell que no va voler concretar si estaríem parlant d’un castell net com el 4d9 o la colla tiraria cap el 5d9f. Per acabar, en ronda de pilars, assegurava la intenció, sempre que els assajos vagin de manera positiva, de tirar el pilar de nou amb folre, manilles i puntals. En aquest sentit va assegurar que “no tirarem cap castell que només sigui carregat, nosaltres els volem descarregar tots”.

La festivitat de Tots Sants començarà a les 9 del matí amb unes matinades pel centre de la Vila. A les 9.30h es farà l’esmorzar conjunt per, tot seguit, homenatjar els socis d’honor de la colla. A les 11 es farà la concentració a la plaça de Santa Maria i la foto oficial de la colla davant del Palau Baltà. Les tres colles entraran pel carrer de Santa Maria en l’ordre de col·locació de plaça: Xiquets, Verds i Capgrossos i l’actuació que serà a cinc rondes arrencarà a les 12 del migdia en punt.

També et pot interessar

Comentaris