Resignació per l’enèsima aturada de les obres de la nova escola de la Granada

21/10/2022 - 10:00h

La nova constructora es fa enrere i ara la Generalitat haurà de licitar el final d’obra, un fet que allargarà encara més el termini per al trasllat definitiu

El serial de l’escola nova de la Granada no té, hores d’ara, data de caducitat. Ara fa tot just un mes El 3 de vuit publicava la notícia que després del tancament de l’empresa constructora hi havia el compromís d’una segona empresa assumir el final d’obra, un fet que es va esvair el mateix dia de la signatura, quan aquesta empresa es va fer enrere. L’alegria i la felicitat va durar tan sols uns dies per tornar una vegada més a la tristesa, incredulitat, ràbia i impotència. Substantius que a dia d’avui es mantenen, i és que s’ha confirmat que la Generalitat ha obert una licitació parcial dels treballs que queden de l’obra, que són molt pocs, però que ara farà allargar el termini d’acabament de l’obra que, amb tota probabilitat, deixarà gairebé en un impossible el trasllat de tot l’alumnat del Jacint Verdaguer al nou edifici.

Demanen nous espais

El 3d8 ha parlat amb les membres de l’AFA (Associació de Families d’Alumnes) de l’escola, que han mostrat la seva desil·lusió i han explicat que la setmana passada van entrar una instància a l’Ajuntament per demanar nous espais per a l’escola mentre no arribi el nou edifici. En aquest cas la idea seria ocupar algunes sales de la Casa de Cultura, que és al costat mateix del centre escolar. “Ens agradaria que la Generalitat fes algun comunicat, perquè actualment hi ha molta incertesa entre les famílies”, expliquen.

aquest sentit l’alcalde de la Granada, Joan Cols, ha manifestat al 3d8 que l’Ajuntament està “obert a buscar qualsevol via de solució fins que no arribi la nova escola”. Precisament ahir estava prevista una reunió entre Ajuntament i Consell Escolar on un dels punts a tracar era aquest. El pessimisme és tant a l’escola que fins i tot el projecte d’aquest curs, que era vestir el pati de la nova escola, s’ha hagut de canviar per la realitat del moment.

També et pot interessar

Comentaris