Vilafranca homenatja dimarts que ve al professor i activista Arcadi Oliveres

19/10/2022 - 15:47h

L’acte compta amb el suport de les entitats de la Comissió de Solidaritat i Cooperació i de la Fundació Vicenç Ferrer, d’Amnistia Internacional i Entrepobles

Organitzat per les entitats i ONG que formen part de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, el proper dimarts 25 d’octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc a l’auditori de Vinseum un acte d’homenatge a la figura d’Arcadi Oliveres, professor i activista mort l’abril del 2021. L’acte d’homenatge, que portarà per nom ‘Llavors d’Arcadi Oliveres’, va ser presentat per la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo; pel membre d’Amnistia Internacional Penedès, Joan Parra, i per Teresa Planas, tècnica de Solidaritat i Cooperació.

La regidora comentava que l’acte, que compta, a banda de les entitats de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, amb el suport de la Fundació Vicenç Ferrer, d’Amnistia Internacional i Entrepobles, ha de servir per “posar en valor conceptes com la justícia, els drets humans i la cultura de la pau a través de la figura de l’Arcadi, un referent arreu del país”.

Un llarg bagatge

Per la seva banda, Joan Parra afirmava que l’homenatge vol posar en relleu el llarg bagatge d’Arcadi Oliveres com a professor universitari, com a activista, amb arrels cristianes i a l’ONG Justícia i Pau, que ell va presidir. “Molts som hereus del seu llegat i hem estat influenciats per la seva visió de la política i d’una altra economia, pel seu activisme social i pel seu pacifisme”, deia.

En l’acte hi haurà intervencions de l’historiador i professor vilafranquí Ramon Arnabat, de Josep Maria Fisa, consiliari de Justícia i Pau a l’Arxidiòcesi de Barcelona, i de Gabriela Serra, activista i exdiputada al Parlament, tots dos amics personals d’Arcadi Oliveres, i del seu fill, Arnau Oliveres, codirector d’AUDIR, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, i secretari de l’Associació Adalil, Cultura i Espiritualitat. Serà moderat pel periodista de RTV Vilafranca Josep Maria Soler i s’hi farà una actuació musical d’un altre fill d’Arcadi Oliveres, l’Albert, pianista, compositor i docent, que interpretarà tres peces al piano que formen part de l’obra Preludi d’un adeu, escrita arran de la mort del seu pare.

L’acte d’homenatge a Vilafranca, que és obert a tothom, té el suport de la família de l’activista i s’afegeix als actes similars que s’han fet en altres ciutats com Tarragona, Sant Cugat del Vallès i a la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona, d’on va ser professor Arcadi Oliveres.

També et pot interessar

Comentaris