Doble actuació dels verds amb la mirada posada amb Tots Sants

18/10/2022 - 11:00h

Els Castellers de Vilafranca s’estarien plantejant portar a plaça el pilar de nou amb folre, manilles i puntals per la seva diada

Els Castellers de Vilafranca van tornar a la feina després d’uns dies de descans i relax post victòria del Concurs de Tarragona. Dissabte van actuar a Igualada per la diada de la Capitalitat de la Cultura Catalana que enguany ostenta la capital de l’Anoia. Els Verds hi van fer la tripleta màgica amb el 3d9f amb alguns canvis al tronc (el catorzè de la temporada), el 4d9f més treballat del costum (onzè de la temporada) i el 5d8 (cinquè de la temporada). Aquesta va ser la millor actuació del cap de setmana casteller molt meritòria si tenim en compte que els vilafranquins anaven amb poques camises i és que encara el relaxament persisteix en part de la colla.

I diumenge els Castellers de Vilafranca des van desplaçar a Montserrat, coincidint amb la Romeria. A la plaça del Monestir els verds van aprofitar l’ocasió per fer pujar als troncs membres de la colla que normalment no pugen i que ocupen altres posicions al castell. La colla va fer el 3d7, el 5d7, el 4d7a i el 4d7 per acabar amb quatre pilars de quatre i un de cinc.

Ara, totes les mirades se centren amb la diada de Tots Sants a Vilafranca que tancarà la temporada oficial pels vilafranquins. La colla que lideren Sisco Benet i Carles Mata s’estaria plantejant l’intent de pilar de nou amb folre, manilles i puntals. Un castell que la colla va provar el 2002 sense massa èxit. De moment s’estan fent passos als assajos per veure la possibilitat de tirar-lo a plaça. L’actuació de l’1 de novembre dels Verds passaria per tirar el 3d10fm, el 3d9fa que encara no s’ha vist després de la represa i com a tercer castell seria el pilar de nou. A quinze dies de la gran diada tot està per fer i tot està per veure.

D’altra banda aquest dimarts s’ha conegut que enguany només seran tres colles a la plaça de la Vila per Tots Sants. Així, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Tarragona acompanyaran els Castellers de Vilafranca i finalment s’ha prescindit dels Castellers de Sants per ‘agilitzar’ la diada. Segons fonts de la colla aquesta decisió ve avalada per un sorteig intern que va establir quines colles formarien part de l’actuació de l’1 de novembre. Dilluns es farà el sorteig d’ordre d’actuació.

També et pot interessar

Comentaris