Font-rubí, el municipi amb més renda del Penedès

(FOTO: MARIA ROSA FERRÉ)
14/10/2022 - 10:00h

El municipi se situa en el número 59 dels pobles catalans amb una renda més alta, i el 109 dels estatals

nit al dia en el municipi de més de mil habitants amb una renda bruta mitjana més alta de Catalunya. Hisenda ha donat a conèixer aquesta setmana les dades de l’IRPF del 2020, un rànquing en què el petit poble gironí –amb uns ingressos mitjans de més de 67.000 euros– ha escalat de la posició 164 fins a la número dos, només per darrere de Pozuelo de Alarcon (Madrid).

El cas de Riudarenes és pràcticament igual al que va viure Avinyonet del Penedès fa tres anys. El municipi es va despertar un dia d’octubre havent-se convertit en el poble més ric de Catalunya, i el segon amb més renda de l’estat. Un any després, ja havia baixat més de 180 posicions.

Enguany, Avinyonet es manté en una situació similar a la llista. Amb una renda mitjana per habitant de 28.770 euros, s’ha situat en el número 207 de la sèrie autonòmica de pobles amb més renda i en la 357 de l’estatal. Aquesta posició està 148 llocs més avall que el municipi penedesenc que el 2020 va registrar els ingressos més elevats per habitant: Font-rubí.

Segons la llista feta pública per Hisenda, aquest territori, amb una renda mitjana de 33.787 euros, és el que disposa d’una renda mitjana bruta més alta de l’Alt Penedès. Amb una població de poc més de 1.400 habitants; actualment el municipi està en el número 59 de la llista autonòmica, i la 109 de l’estatal.

Sant Sadurní, que anys enrere ocupava gairebé cada any el número u de la llista al Penedès, enguany se situa en tercera posició, amb una renda de 31.827 euros. Destaca la bretxa que hi ha entre el primer i l’últim de la llista. A Font-rubí i Torrelles els separa una renda de gairebé 10.000 euros, una distància que s’escurça entre el municipi més ric i el menys ric del Baix Penedès.

En aquest cas, la distància entre Banyeres i el Montmell és de gairebé 6.000 euros. També és remarcable la diferència de renda entre els pobles més rics de les dues comarques, amb una distància de més de 5.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris