La vaga de recollida de deixalles del porta a porta continua sense acord entre les parts

La Mancomunitat Penedès-Garraf avisa que emprendrà mesures sancionadores davant l’incompliment dels serveis mínims pactats amb la Generalitat

Les escombraries continuen acumulant-se als carrers de Sant Sadurní, Sant Pere de Riudebitlles, Olèrdola, Sant Quintí de Mediona i Torrelavit, els cinc municipis inclosos en el contracte que la Mancomunitat Penedès-Garraf té amb l’empresa Prezero per a la recollida porta a porta i que pateixen les conseqüències de la vaga iniciada pels treballadors dissabte passat.
Les posicions entre la plantilla i l’empresa es mantenien a l’hora del tancament d’aquesta edició allunyades de qualsevol acord, atès que, segons explica Juan Carlos Maza, un dels representants sindicals, “tant l’empresa com els ajuntaments i la Mancomunitat es desentenen del problema, es van passant la pilota els uns als altres i això ho paguem els treballadors”.
El contracte conjunt de recollida de les deixalles per als cinc municipis és vigent des de fa sis mesos i és vàlid per als pròxims 8 anys. Aquest tracte és un dels punts que ha portat els treballadors a la vaga, ja que durant aquest període denuncien que no podran revisar els sous i que l’augment proposat per l’empresa, d’un 1,25%, el consideren insuficient. Per aquest motiu, els treballadors reclamen que les condicions laborals de la plantilla s’equiparin a les dels treballadors de recollida d’escombraries de municipis com Vilafranca.
De la seva banda, la Mancomunitat Penedès-Garraf exigeix en un comunicat emès ahir a la tarda “que es reprenguin les negociacions entre l’empresa i els treballadors” per arribar a un acord com més aviat millor. Així mateix, avisa que prendrà mesures davant els incompliments detectats en els serveis mínims de recollida de residus i reitera la petició a l’empresa perquè actuï per garantir-ne el compliment. Així, la Mancomunitat està en procés de recopilar els incompliments per poder obrir un expedient sancionador.

La Mancomunitat ha alertat que des de l’inici de la vaga no s’estan complint els serveis mínims pactats amb Treball i que estableixen que cal garantir la recollida en un 50%. Fonts de la Mancomunitat lamenten que les condicions de serveis mínims són “poc concretes”. L’ens considera que aquest incompliment, al qual s’afegeix l’acció de piquets, provoca una gran acumulació de deixalles, un fet que des dels ajuntaments s’ha intentat minimitzar amb la instal·lació de contenidors de grans dimensions per reforçar les àrees d’emergència de què ja disposa.
Coincidint amb la vaga, la CUP farà una proposta al ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per crear una empresa pública supramunicipal per gestionar la recollida de residus per als municipis que opten pel porta a porta. En aquest sentit, la CUP demana al Consell Comarcal i la Mancomunitat que elaborin un estudi de la viabilitat d’una empresa pública, que segons la formació, garantiria millors condicions laborals per a la plantilla.


També et pot interessar

Comentaris