Campanya de VeC per donar impuls a uns pressupostos participatius a Vilafranca

06/10/2022 - 09:59h

La ciutadania pot participar fent aportacions sobre les necessitats de la vila a través del web i les xarxes socials del partit

Vilafranca en Comú ha presentat aquesta setmana la campanya de participació ciutadana que ha organitzat per elaborar i reclamar uns Pressupostos Participatius a Vilafranca.

El grup municipal fa anys que sol·licita que l’Ajuntament escolti la ciutadania a l’hora d’elaborar els pressupostos municipals. De fet, a finals de 2019, ja van presentar una proposta de Pla de Participació Ciutadana i un Reglament de Pressupostos Participatius.

El grup ha posat de manifest que molts ajuntaments penedesencs ja disposen de Reglaments de Pressupostos Participatius, com ara Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Pere de Ribes, Calafell, la Bisbal del Penedès, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres, i permeten la ciutadania participar activament en l’elaboració d’una part dels pressupostos a les inversions a realitzar, i han lamentat que Vilafranca no sigui un d’aquests municipis, a excepció de l’experiència pilot que va haver-hi el 2009 i el 2010.

Per a la portaveu de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa es tracta “d’una eina essencial per capacitar la ciutadania per a una participació responsable en els afers públics de la ciutat i pel seu empoderament. Participant, la ciutadania se sent seva la seva vila.”

La formació ha iniciat una campanya pròpia disponible al seu web vilafrancaencomu.cat i a les seves xarxes socials, on conviden a la ciutadania a participar i dir la seva sobre el que necessita la vila. Amb el compromís que les propostes que els facin arribar seran sotmeses a votació en assemblea i les més votades, les presentarà Vilafranca en Comú com a proposta als Pressupostos 2023 de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris