Anna Gual, Raquel Santanera i Maria Sevilla donen continuïtat divendres al festival de poesia “La Vila en vers”

Èxit en l’obertura del Festival La Vila en Vers de Vilafranca del Penedès, amb el recital d’Enric Casasses, amb més de vuitanta persones.
05/10/2022 - 18:58h

El festival organitzat per La Cultural llibreria i dirigit per Santi Borrell el clourà Francesc Parcerissas divendres, dia 14

El claustre de sant Francesc acollirà aquest divendres, dia 7 d’octubre, a les 8 del vespre, la tercera vetllada del festival de poesia “La Vila en vers” amb la presència de tres veus de dona: Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986), flamant premi Miquel de Palol de poesia pel seu poemari Les ocultacions, que tot just acaba de ser publicat; Raquel Santanera (Manlleu, 1991), premi Miquel Martí Pol de poesia al 2020, i la poeta i professora universitària Maria Sevilla (Barcelona, 1990), autora del poemari Plastilina (2021). Aquesta tercera sessió de “La vila en vers” la presentarà la bloguera i activista cultural Anna Tomàs. El festival, organitzat per La Cultural llibreria i dirigit pel poeta vilafranquí Santi Borrell, va començar dimarts passat, dia 4 d’octubre, amb la participació del poeta, traductor i assagista, Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, que va aplegar un centenar de persones a la sala d’actes de Vinseum.

Veus de ponent

“La Vila en vers” continuarà dimarts, dimarts dia 11 d’octubre, a les 8 del vespre, amb una sessió protagonitzada per Anna Marzo (Caldes de Montbui, 1974) i Jaume Pont (Lleida, 1947), dues veus procedents de les terres de ponent, ja que, tot i haver nascut al Vallès Oriental, Marzo es va establir de ben jove a Lleida on ha desenvolupat tota la seva trajectòria com a autora, activita cultural i editora de la col·lecció de poesia La Suda de l’editorial Pagès. El seu darrer llibre és el poemari El rastre nival, publicat aquest mateix 2022. De la seva banda, Jaume Pont, poeta, crític i catedràtic universitari, és autor d’una llarga i premiada obra com a poeta i estudiós de la literatura. El seu títol més recent és Mirall de negranit, aparegut al 2020. Aquesta sessió serà presentada per l’escriptora vilanovina Teresa Costa-Gramunt.

De Walt Whitman a Louise Gluck

La cinquena sessió, prevista per dijous, dia 13 d’octubre, a l’Escorxador, aplegarà, d’una banda, el poeta, escriptor i traductor Jaume C. Pons Alorda (Caimarí, 1984) i la poeta i traductora Núria Busquet (Cardedeu, 1974) en una vetllada que ells mateixos han titulat “De Walt Whitman a Louise Gluck” en referència als dos poetes nord-americans que els lectors catalans poden llegir gràcies als seus bons oficis com a traductors. Així, Pons Alorda va traduir Fulles d’herba, sens dubte l’obra més coneguda de Whitman, mentre que Busquet ha posat veu en català a la premi Nobel de Literatura 2020 Louise Glück, tot traduint el seu poemari Nit fidel i virtuosa. Això a banda, tots dos acaben de publicar un nou poemari: Mil Súmmums (Pons Alorda) i Làpida (Busquet). La sessió serà presentada per la mestra Carme Ortoll.

La cloenda de “La vila en vers” tindrà lloc divendres, dia 14 d’octubre, a les 8 del vespre, al Saló de Plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a càrrec de Francesc Parcerisas (Begues, 1944), poeta, crític literari, traductor i professor universitari, amb una llarguíssima i fèrtil trajectòria per la qual, l’any 2018, va ser distingit amb el premi Jaume Fuster, guardó que anualment atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana per distingir la trajectòria artística d’un autor de casa nostra. Autor d’una quinzena de poemaris, Parcerisas va publicar el seu primer llibre de poemes al 1967 i el darrer fins ara, al 2014 intitulat Seixanta-un poemes. Això a banda, és autor d’una obra assagística que reflexiona sobre la traducció i la feina del traductor i d’una obra dietarista que inclou tres títols entre els quals hi ha La tardor em sobta, aparegut aquest mes de setembre.

En l’organització del festival de poesia “La vila en vers” hi ha col·laborat l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages, Vinseum, Família Torres, Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris