ERC Vilafranca proposa dotar de més poder els barris

29/09/2022 - 15:10h

El candidat Sàbat presenta el projecte “La Vilafranca dels barris”, que busca la proximitat amb la ciutadania a través de regidors i consells de barris i pressupostos participatius

El candidat a l’alcaldia de Vilafranca per ERC, Pere Sàbat junta amb la regidora Gemma Urgell han reunit aquesta setmana representant de les associacions de veïns per presentar la proposta “La Vilafranca dels barris”, amb la que es pretén donar-los un paper més rellevant.
La participació serà la gran eina que s’utilitzarà com a símbol de la proximitat a la ciutadania. Així, hi haurà la figura del regidor/a de barri, que actuarà d’interlocutor amb el govern municipal. També hi haurà el consell de barri, format pel veïnat i les associacions de veïns, que serà un punt de trobada. Finalment, els pressupostos participatius per decidir directament què i on s’inverteix en cada barri.


A partir d’ara i fins al maig de 2023, els republicans engeguen una nova onada als barris a través del que denominen les Antenes de Barri, vuit persones reconegudes i implicades en cada un dels barris, que col·laboraran amb ERC. “Són persones que estimen el seu barri i que volen que millori, que el coneixen i ens ajudaran a acostar-nos encara més a cada veí i veïna”. Les persones que formen part d’aquesta xarxa d’Antenes de Barris ón Fina Baquès pel Centre, Oriol Udina pel Poblenou, Ció Jover per Sant Julià, Glòria Rosell per la Barceloneta, Joan Bargans pel Molí d’en Rovira, David Navarrete per la Girada, Juanma Torralba per les Clotes i Lurdes Serrano per l’Espirall. També es podran fer aportacions i proposar cites per visitar els barris al e-mail hola@peresabat.cat .

Pere Sàbat va posar de manifest que els republicans representen una nova manera de fer les coses i que parteixen de l’escolta i del contacte amb els propis veïns i també amb l’experiència d’altres ciutats que han anat recollint al llarg d’aquests mesos amb ‘La Ruta del Canvi’. Sàbat apunta que “Vilafranca mereix un govern que escolti i que comparteixi el projecte de ciutat amb les entitats i el veïnat”. Els republicans volen posar tota l’energia ciutadana que hi ha a la ciutat al servei del bé comú “no ha de fer por compartir amb la gent sinó tot el contrari, el projecte de ciutat és més fort quan es comparteix”. I per dur a terme aquesta nova proposta de coordinar i potenciar l’escolta i la participació als barris és imprescindible que Vilafranca inicii una nova etapa i Sàbat conclou que “estem preparats per liderar-la”.

També et pot interessar

Comentaris