Els alcaldes del Baix Penedès tornen a mobilitzar-se per l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

28/09/2022 - 14:26h

Aquest dimecres han fet un primer acte davant l’equipament i dimecres que ve, 5 d’octubre, es plantaran davant del Departament de Salut

Els alcaldes del Baix Penedès han esperat poc més dels 10 dies que van donar de marge al Departament de Salut de la Generalitat fa un parell de setmanes per iniciar els primers actes de protesta, de moment sense el suport explícit de cap manifestació ciutadana al darrera, per reclamar l’ampliació de l’Hospital del Vendrell.

Recordem que el projecte per doblar la capacitat de l’hospital vendrellenc, pressupostada en uns 40 milions d’euros, va quedar fora de l’última convocatòria dels fons Next Generation de la Unió Europea per a la reactivació econòmica després de la pandèmia i els alcaldes del Baix Penedès van demanar que la Generalitat garanteixi aquests diners als pressupostos del 2023.

És per això que els alcaldes van demanar una reunió urgent per parlar-ne amb Salut, que d’altra banda ja tenia una petició per tractar sobre el projecte des del mes de maig.

El 15 de setembre passat, el Consell d’Alcaldes del Baix Penedès va decidir proposar un ultimàtum per parlar amb el Departament de Salut en una cita bilateral que, com a molt tard, s’havia de convocar abans de 10 dies. Exactament 13 dies després, els alcaldes han convocat els mitjans de comunicació davant l’Hospital del Vendrell aquest dimecres, amb la pancarta que du per lema ‘El Baix Penedès existeix’ i que ja havien exhibit ara fa un any fins i tot a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el de l’Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, han estat els portaveus dels alcaldes encarregats de verbailitzar, un cop més, el malestar, enuig i decepció dels edils amb el “menyspreu” de Salut i la Generalitat globalment amb el Baix Penedès.

Segons Martínez i Sans, el Baix Penedès és de les comarques amb més atur i més necessitades d’equipaments, també pel que fa als sanitaris i l’ampliació de l’hospital vendrellenc com a eix central i, en canvi, és dels territoris catalans que rep menys inversió de l’administració autonòmica.

Kenneth Martínez ha apuntat que els alcaldes formen part de diversos partits polítics, però que no són delegats de res, representen la ciutadania i es mereixen “tot el respecte”, com a mínim, perquè des de Salut se’ls convoqui a una reunió “encara que sigui per dir no” a les reivindicacions.

Al final de la roda de premsa davant de l’Hospital del Vendrell, els alcaldes han conclòs que dimecres que ve, a les 11h, es presentaran davant la seu del Departament de Salut a Barcelona.

“No pot ser que ni tan sols ens agafin el telèfon quan es van comprometre fa un any a incloure-ho”, ha dit també Joan Sans, alhora que Kenneth Martínez ha afegit: “Volem que el conseller Argimon ens atengui i que ens digui si és una prioritat o no. Volem uns serveis sanitaris iguals a la resta del país. Farem tota la pressió política que sigui necessària.”

També et pot interessar

Comentaris