Dissabte s’organitza la ‘Jornada Mir Geribert, príncep d’Olèrdola, mil anys després’

27/09/2022 - 15:57h

El Local de Sant Jaume de Moja acollirà diverses ponències acadèmiques amb ponents de primer ordre que conversaran al voltant de la figura del Príncep d’Olèrdola

Aquest dissabte la Comissió Any Mir Geribert organitza la cinquena activitat, una de les més importants programades per commemorar l’Any Mir Geribert. L’acte, que portarà com a títol ‘Jornada Mir Geribert, príncep d’Olèrdola, mil anys després’, consistirà en diverses ponències acadèmiques i una taula rodona per conèixer el personatge i el context històric que el van veure créixer: el feudalisme, la ‘civitas’ d’Olèrdola, el Penedès, etc.

L’activitat durarà tot el dia (de 9.30 a 18.30 h) i es realitzarà al Local de Sant Jaume de Moja. La participació és gratuïta, però es recomana realitzar una inscripció prèvia a través de l’enllaç olerdola.cat.

Per facilitar l’estada de les persones inscrites, des de la comissió organitzadora s’ofereix el Menú Mir Geribert, un menú que consta d’entrepà + beguda + cafè, per 8 €, i del qual es podrà gaudir entre les ponències del matí i de la tarda. S’oferirà al Bar del Local de Sant Jaume de Moja i cal indicar si es vol el menú a la mateixa inscripció de l’activitat. També hi haurà una petita botiga amb material i llibres sobre Mir Geribert i el municipi d’Olèrdola.

Ponents coneguts

Pel que fa als ponents que participaran a les jornades acadèmiques, val a dir que són persones conegudes al nostre país i dins del seu àmbit. Els ponents seran Josep Maria Salrach i Marès, catedràtic d’Història Medieval (UPF); José Enrique Ruiz-Domènech, catedràtic d’Història Medieval d’Europa (UAB); Rosa Lluch i Bramo, doctora en Història medieval (UdG); Xavier Esteve i Gràcia, arqueòleg territorial dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida (Generalitat de Catalunya); Núria Molist i Capella, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya; Gisela Ripoll i López, catedràtica d’Arqueologia (UB), i Enric Calpena i Ollé, periodista, historiador i professor de Comunicació (URL).

Els horaris i els enunciats de les conferències es poden consultar a l’agenda cultural.
D’altra banda des de l’organització es recomana l’anada a Moja a peu, ja que la zona no ofereix espai per aparcar els cotxes. Els pàrquings més propers estan situats al carrer Rafael de Casanova (davant de l’escola Circell) o bé al carrer del Camp de Moja.

També et pot interessar

Comentaris