Llum verda per tramitar el projecte de l’Escola de Música i Arts de Calafell

20/09/2022 - 19:04h

L’Ajuntament lamenta que la decisió del Tribunal Català de Contractes que li dona la raó hagi trigat uns dos anys

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha desestimat la impugnació contra el concurs convocat per l’Ajuntament de Calafell per a la redacció del projecte arquitectònic de la futura escola municipal de música i arts. El Tribunal avala la tramitació realitzada abans del recurs i permet que aquesta continuï. Això desbloqueja una disputa entre els despatxos d’arquitectes que es van presentar i que ha durat més de 20 mesos, fet que ha provocat l’enuig de l’Ajuntament de Calafell.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “estem parlant no del concurs per adjudicar les obres, no, sinó simplement del concurs per elegir els arquitectes que redactaran el projecte, i el retard que porta aquest equipament, a causa de la innacció del Tribunal de Contractes, és inacceptable”.

Ferré ha afegit: “Per descomptat, no neguem el dret de tothom a presentar els recursos que cregui. I si alguna cosa s’hagués fet malament, cap problema a rectificar, tot i que no és el cas. Ara, el que no pot ser és que hagin passat prop de dos anys amb tot aturat”.

L’Ajuntament de Calafell recorda que l’escola de música i arts “serà una de les principals inversions d’aquest mandat i la més important en equipaments culturals en dècades”. I, a més, “sense aquesta dilació innecessària, a data d’avui les obres estarien molt avançades. A causa d’aquesta situació, no han pogut ni començar”, explica el consistori calafellenc.

L’alcalde de Calafell també explica que “no podem descartar noves impugnacions en qualsevol de les properes fases del projecte. Però insistim que allò que és greu no és que hi hagi recursos, sinó que triguin dos anys a resoldre’s”.

Canvi de la subvenció
Un dels efectes provocats per aquest retard és que l’Ajuntament de Calafell ha hagut de prendre decisions sobre el finançament de la futura escola de música. En concret, va demanar a la Diputació de Tarragona dedicar a un altre projecte la subvenció de 700.000 euros que aquesta institució havia concedit. Els diners s’han destinat finalment a la construcció del nou centre cívic de les urbanitzacions Valldemar, Montmar i Brises, les obres del qual acaben de començar.

A la Masia de Cal Rion
El nou equipament cultural es crearà a Cal Rion, un edifici del segle XVIII situat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba, al cor del nucli antic del municipi calafellenc. Està protegit al catàleg històric local. La seva recuperació és una de les grans iniciatives per revitalitzar el nucli antic de Calafell, amb la creació d’un gran equipament cultural.

D’acord amb els estudis de viabilitat del futur centre, aquest tindrà uns 300 places i podrà captar una demanda detectada tant a Calafell com a tota la comarca del Baix Penedès. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art del Baix Penedès són de Calafell, segons conclou l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris