L’estrena de la nova escola de la Granada haurà d’esperar a l’any que ve

20/09/2022 - 15:21h

Amb l’obra gairebé acabada l’empresa constructora ha fet fallida i una segona empresa assumirà el final d’obra, que podria estar llesta el primer trimestre del 2023

Tristesa, incredulitat, ràbia, impotència, són alguns dels adjectius que podrien definir l’estat anímic del poble de la Granada i, en especial, de tota la comunitat educativa de l’escola Jacint Verdaguer. Deco, l’empresa constructora de la nova escola, anunciava a principis d’aquest mes el seu tancament. Després de vint anys reivindicant la nova escola i quan l’obra, iniciada el maig del 2021, ja estava a la recta final, arriba aquest gerro d’aigua freda per al poble. Des de l’escola, la seva directora, Sònia Vidal, i el cap d’estudis, Ivan Ortiz, mostraven la seva tristesa davant de la notícia, i és que aquest ja és el tercer endarreriment d’una escola que tenia previst el trasllat a l’agost, després ja va passar a l’octubre i ara s’haurà d’esperar al primer trimestre del 2023, malgrat que d’aquest darrer apunt des de l’escola no en tenien constància. “El disgust que tenim és molt gran”, han explicat.

Actualment l’escola disposa de menys espais ja que es van traslladar dos mòduls i ja es planificava amb el nou equipament. “Estem molt estrets i sortint a patis de fora perquè no tenim espais”. Des de l’escola han explicat també que aquesta incertesa ha afectat l’inici del curs escolar, tal com relaten: “Teníem molts projectes per aquest curs que hem hagut d’endarrerir”.
Un primer trasllat de material ja es va fer al juny amb l’ajut de la brigada municipal i amb les ganes d’anar a la nova escola, una reivindicació que ve del 2003.

Bri d’esperança

Però el 3d8 ha pogut parlar amb un responsable de l’empresa constructora, que ha declarat que si bé Deco ha tancat i acomiadat els 60 treballadors que tenia, la majoria dels quals els recol·locarà en una altra empresa, una nova constructora agafarà l’obra per acabar-la el primer trimestre del 2023. Ni des de l’escola ni des de l’Ajuntament a hores d’ara en tenen cap notificació oficial, i l’alcalde, Joan Cols, ha explicat que des d’Infrastructures i Ensenyament han demanat deu dies per resoldre la situació i buscar una solució. Mentrestant, una empresa de seguretat vetllarà per l’obra, malgrat que aquests dies hi havia moviment de treballadors, sobretot de l’empresa que es dedica a l’enjardinament.

També et pot interessar

Comentaris