Frustració i resignació entre els passatgers afectats per una avaria ferroviària entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova

Usuaris a l’estació de Sant Vicenç de Calders aquest divendres al matí (Foto: ACN)
16/09/2022 - 18:02h

Un usuari de Renfe afirma durant l’incident d’aquest divendres a la línia de la costa que “el transport públic és penós”

La xarxa de trens de Rodalies ha patit aquest divendres una nova jornada de retards, provocats en aquest cas per una avaria a la catenària entre el tram de les estacions de Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Renfe ha gestionat un servei complementari per carretera, una situació que ha provocat frustració i resignació entre usuaris. En Josep Màsich, un dels afectats, ha titllat el servei de “penós” i ha continuat el seu trajecte amb autobús. Altres, com l’Ainhoa Rodríguez, han patit retards de fins a una hora per arribar fins al seu destí, a Castelló.

La incidència arriba un mes després de la posada en marxa dels abonaments gratuïts per al transport públic i una setmana des de la interrupció de més de tres hores del servei per un error informàtic d’Adif.

La incidència d’aquest divendres al matí ha provocat indignació entre usuaris que havien de continuar els seus trajectes cap a altres destins. Com a alternativa, Renfe ha gestionat un servei complementari per carretera, que s’ha traduït en una desena d’autobusos que s’han acostat fins a l’estació de Sant Vicenç de Calders a partir de tres quarts de deu del matí.

Alguns han continuat els trajectes en direcció a Lleida i Vilanova principalment, amb totes les parades. Els usuaris que anaven en altres direccions han lamentat la manca de comunicació clara a l’hora de seguir la seva jornada.

És el cas de la Cecilia Mguema, una passatgera que tenia previst viatjar a València a veure la família. Resignada, ha lamentat que des de Renfe no se li proporcionés informació sobre la sortida del seu tren ni quines alternatives tenia. Una situació similar a la viscuda per l’Ainhoa Rodríguez, que marxava de l’estació del barri marítim de Coma-ruga en direcció a Castelló, coincidint amb les festes del seu poble. El seu tren ha patit un retard d’una hora.

És la segona avaria destacada des de la posada en marxa dels abonaments de transport públic. En aquest sentit, alguns usuaris s’han plantejat utilitzar altres serveis de mobilitat per evitar nous entrebancs en els seus viatges. Josep Màsich, un jove lleidatà que estudia a Barcelona, critica els retards viscuts i no descarta utilitzar el servei d’AVE, tot i ser més car. “Han plantejat els abonaments que ens convenen molt al jovent, però potser val la pena deixar d’utilitzar l’abonament i optar per l’AVE o transport privat, perquè el transport públic és una comèdia”, ha reflexionat.

A d’altres usuaris els ha esguerrat el pla del dia, com per exemple al Jordi Valjoana, que juntament amb un company, tenien previst arribar a Àger per fer una ruta ciclista. Carregats amb les bicicletes, han hagut d’utilitzar el servei d’autobús amb un retard destacat. “Fa molts dies que teníem preparada la ruta, teníem previst arribar a Lleida amb tren a primera hora del matí i fer transbord fins a Àger. De moment, se’ns ha anat en orris el pla”, ha lamentat.

Servei restablert a la una del migdia entre les dues vies

L’avaria a la catenària entre el tram de Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú ha provocat afectacions a les línies R2 i R2 sud de tres quarts d’hora, mentre que a les línies R13, R14, R15, R16 i R17 han arribat a superar l’hora de retard.

Des de l’estació vendrellenca s’ha circulat per via única durant bona part del matí, si bé el servei s’ha vist alentit per la reprogramació de viatges.

Rodalies ha anunciat el restabliment del servei entre les dues vies a la una del migdia i una progressiva normalització del servei habitual.

També et pot interessar

Comentaris