S’inicien les obres de l’itinerari per a vianants a la BV-2129 a Sant Martí Sarroca

15/09/2022 - 14:00h

Amb un pressupost de 705 mil euros està previst que estiguin llestes en un termini màxim de quatre mesos

La Diputació e Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres de l’itinerari de vianants entre els PK 0 i 1,5 pel marge esquerra de la carretera BV-2129 i unes passeres de vianants adossades als ponts existents, a Sant Martí Sarroca. L’actuació té un pressupost de 705.223,65 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

Durant les obres es mantindrà el trànsit per la carretera i només es preveu pas alternatiu de vehicles per a l’execució de les passeres dels ponts i en alguns altres moments puntuals de l’obra.

El conjunt d’actuacions inclouen la creació d’un itinerari de vianants a nivell de calçada, aprofitant l’espai existent entre la plataforma de la carretera i les finques confrontades. En el tram entre el pont sobre la riera de les Anguiles i el camí de la Font, es construirà un itinerari de major amplada, que permetrà la plantació d’arbrat i la creació d’una zona d’estada que permeti gaudir del paisatge.

També es construirà una passera adossada al pont existent sobre la riera de les Anguiles, i una alta passera en el pont existent sobre el torrent Sec, per tal de connectar el nou itinerari amb les voreres actuals del tram urbà.

Així mateix, es construiran tres plataformes elevades en diferents punts del tram (allà on la carretera és més estreta o on es preveu una major afluència de vianants, per tal que els vehicles redueixin la seva velocitat i es prioritzi la mobilitat del vianant sobre el vehicle, aconseguint així la pacificació de la via.

L’actuació també comportarà la millora del drenatge actual de la carretera amb la canalització de la cuneta actual del marge esquerre, així com la millora d’alguns dels serveis bàsics de subministrament, com és la xarxa d’aigua potable. També s’instal·larà un sistema d’enllumenat públic de baixa intensitat per tal de respectar i preservar de la contaminació lumínica de l’entorn, d’especial interès paisatgístic, amb balises encastades de baixa intensitat al llarg de l’itinerari. Només es preveuen fanals en el tram de l’itinerari més proper al nucli urbà, entre el pont de les Anguiles i el camí de la Font.

Aquest tram de la BV-2129 és la única via d’accés al barri de la Roca. Tot i que aquest barri compta amb pocs habitatges, molts són els vianants que usen aquesta via com a ruta saludable i d’esbarjo per fer passejades, així com a via d’accés al conjunt monumental del Castell.

Actualment, els vianants no disposen de cap itinerari segur, sense haver-hi voreres en cap dels dos marges, amb un traçat sinuós i amb una calçada de poca amplada i en la que s’ha detectat que hi ha un excés de velocitat dels vehicles que hi circulen, el que provoca situacions elevades de perill.

També et pot interessar

Comentaris