Vilafranca s’estrena avui com a ciutat universitària

El grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili arrenca amb totes les places cobertes

Vilafranca s’estrena avui com a ciutat universitària amb la inauguració i presentació del primer curs del grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
El curs comença amb totes les places ocupades (fins ara hi ha 43 matriculacions) tot i que el procés de reassignacions no finalitza fins a principi del mes d’octubre.
L’interès per aquests estudis a Vilafranca queda palès amb el nombre de sol·licituds que hi ha hagut. 334 persones tenen assignació a Vilafranca, el que significa que l’han triat en alguna de les vuit preferències que els universitaris han d’omplir quan fan la preinscripció.
El grau a Vilafranca s’estrena amb una nota d’acés força elevada, la més alta és un 11,27, mentre que la més baixa és un 10,73. La primera promoció dels estudis d’Infermeria a Vilafranca estarà formada per 35 noies i 8 nois.
Pel que fa a la procedència dels estudiants, des de la URV s’apunta que 16 són de fora de Catalunya mentre que entre els residents a Catalunya n’arribaran de diversos punts: Vilanova, Sitges, Reus, Girona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Gelida, Alcover, La Sénia i Sant Carles de la Ràpita. A destacar que entre els estudiants n’hi ha tres de Vilafranca.
Pel que fa al professorat, el primer curs comptarà amb 27 docents, 8 dels quals són nous i la resta provenen de la seu que Infermeria de la URV té al Baix Penedès.


La degana dels estudis d’Infermeria de la URV, Maria Dolors Burgalés, ha expressat, en les hores prèvies a la inaguració del curs, la seva gratitud a totes les institucions que han col·laborat “i han fet un gran esforç per tenir-ho tot a punt en un temps rècord”. Per Burgalés, el grau d’Infermeria comença a Vilafranca amb bon peu perquè “el territori s’hi ha abocat de ple i això es nota en el fet que són moltes les institucions en les que els estudiants podran fer les seves pràctiques ja des del primer curs”. Les pràctiques es podran fer als centres del Consorci Hospitalari Penedès-Garraf, al consorci socio-sanitari, als centres d’atenció primària de l’ICS, geriàtrics i institucions tant de titularitat pública com privada.
Burgalés destaca també que la seu de Vilafranca seguirà el mateix projecte docent i el pla d’estudis implantat en la resta de campus que la URV té desplegats per la demarcació de Tarragona, amb seus al Vendrell i a les Terres de l’Ebre, a banda del campus de Tarragona ciutat. D’aquesta manera es busca garantir la uniformitat en la qualitat de la docència en totes les seus.
Amb vista a l’inici de curs 2022-2023, els estudis d’Infermeria de la URV creixen en nombre de places a totes les seus, ja que a banda de les de Vilafranca, s’han de comptabilitzar les 8 noves del Campus Catalunya de Tarragona, les 7 del Vendrell i les 7 de les Terres de l’Ebre.

També et pot interessar

Comentaris