Vilafranca i la UAB podrien estar unides també per tren a partir del curs vinent

Dilluns entra en servei el bus que portarà i tornarà estudiants a l’Autònoma passant per Sant Sadurní

Un cop confirmat que Vilafranca i Sant Sadurní tindran enllaç directe amb la UAB amb un servei de bus a partir del 12 de setembre, l’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer que hi ha converses força avançades per tal que el curs vinent, 2023-2024, aquest servei públic per carretera es pugui complementar també amb el tren.
Així ho ha confirmat el regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, que ha explicat que aprofitant les obres que es duen a terme a l’estació de Vilafranca ja es treballa per tal que la línea R-8, que actualment mor a Martorell sortint de Granollers i passa per l’Autònoma, es pugui prolongar fins a Vilafranca. Aquesta opció, segons Ruiz, “depèn de la voluntat de la Generalitat. Les converses són positives però encara falta la confirmació”. Les obres a l’estació es preveu que finalitzin dins del primer trimestre del 2023, de manera que, de prosperar el projecte, podria estar operatiu amb vista al curs vinent. En aquest sentit, Ruiz considera que l’enllaç actual de Vilafranca amb la UAB “no és gens pràctic, per la qual cosa es fa necessari un tren directe”. Actualment, l’alumnat del Penedès que estudia a la UAB opta majoritàriament pel transport privat ateses les dificultats i males combinacions que hi ha amb transport públic.


D’altra banda, també estan embastades les converses per aconseguir, també aprofitant les obres a l’estació de Vilafranca, un enllaç per tren amb Tarragona, de manera que els combois que actualment s’aturen a l’Arboç puguin arribar fins a Vilafranca.
Aquests temes es preveu que es tractin en una reunió de seguiment de la taula de mobilitat en la que es podrien establir terminis de posada en marxa dels projectes de la R8 i l’enllaç amb Tarragona, a més de la millora del transport amb Igualada i Vilanova.
En qualsevol cas, dilluns comença el servei de bus que unirà Vilafraca amb la UAB passant per Sant Sadurní. S’han establert tres horaris de sortida de Vilafranca (6.30h, 7.20h i 13.30h) i dos de tornada (14.35h i 19h). La durada del viatge és d’una hora i la previsió és que doni servei a prop de 300 usuaris.
Aureli Ruiz va recordar que finalment dona fruit la feina feta durant un procés que s’ha allargat excessivament i que respon a una demanda històrica del territori.

També et pot interessar

Comentaris