Els Castellers de Vilafranca triomfen per Sant Fèlix amb quatre gamma extra

30/08/2022 - 16:18h

La Vella carrega la torre de vuit neta, la Joves carrega el cinc de nou amb folre i els Minyons completen la tripleta

3d10fm carregat dels Castellers de Vilafranca per Sant Fèlix del 2022

La Diada de Sant Fèlix de la represa ha començat molt forta. Quan tothom esperava o bé el 5d9f o bé el 4d9fa els Castellers de Vilafranca han sorprès a tothom obrint plaça amb el majestuós 3d10fm que han pogut carregar, un castell que no es veia des de Tots Sants del 2019 de la mà també dels verds. El castell ha pujat molt controlat però tot i així abans de col·locar-se l’enxaneta ha patit una rebrincada forta als pisos de dalt que la colla ha pogut salvar. El castell s’ha pogut carregar in extremis i ha cedit només posar el peu a dosos de l’enxaneta que no ha pogut fer l’aleta però que el castell ha quedat carregat. És el sisè gamma extra de la colla després de les dues torres de nou emmanillades, una carregda i l’altra descarregda, els dos pilars de vuit amb folre i manilles i el cinc de nou amb folre.

La segona colla en actuar ha estat la Joves de Valls que ha descarregat sense cap mena de problema el 3d9f.

L’intent de la Colla Vella sobre la torre de nou amb folre i manilles no ha prosperat després d’un primer peu desmuntat amb segons col·locats. El segon intent ha pujat sense massa convicció i amb dosos col·locats, enxaneta i aixecador han tirat avall per desmuntar el castell, però finalment ha acabat cedint.

La primera ronda acaba amb el 3d9f del Minyons de Terrassa que han descarregat sense complicacions després d’haver desmuntat un peu.

La segona ronda ha començat novament de manera impecable. Els Verds han optat pel 5d9f que fa tres dies ja van descarregar al Catllar. El d’avui ha anat més tremolós i un cop carregat el tronc ha hagut de treballar de valent per acabar-lo descarregant. És el segon de la temporada i de la represa. L’últim cinc de nou amb folre de color verd abans de la pandèmia data de l’agost del 2018 a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

La Colla Joves tenia molts números de portar a Vilafranca el cinc de nou amb folre, després del domini exhibit aquesta temporada amb l’estructura de cinc. En segona ronda, ha tirat el primer gamma extra d’aquest curs i ha aconseguit carregar-lo després de treballar-lo força, però quan la canalla ha començat la baixada s’ha desplomat, ja que s’havia començat a tancar perillosament per dalt.

De la seva banda, la Colla Vella ha optat per assegurar-se el seu primer castell en la diada de Sant Fèlix plantant un tres de nou amb folre que no ha presentat gaires complicacions. Els vallencs han agafat embranzida amb aquesta estructura, que ja s’havia anotat recentment tant al Catllar com a l’Arboç, i han asserenat els ànims després de la caiguda de la torre de nou amb folre i manilles de la primera ronda.

Els Minyons de Terrassa han tancat la segona ronda amb el 4d9f, el segon de la temporada que completen. Els de la camisa malva han controlat en tot moment el castelll que ha presentat una seguretat total. S’han completat les dues primeres rondes a una hora per ronda.

La ciolla local han encetat la tercera ronda optant per la torre de nou amb folre i manilles que només ha pogut quedar en carregada quan el pom de dalt ja era fora i sisens sortien. El treball de les manilles ha estat impecable però el castell s’ha allargat massa i ha acabat cedint. És la tercera torre emmanillada dels verds, dues de carregades i una descarregada. La colla vilafranquina ha tancat ja els tres castells i ara només li faltarà el pilar.

La Joves ha perdut ronda quan tenia el peu del 4d9f preparat i fins i tot han sonat gralles però la colla ha optat per desmuntar el castell.

La Colla Vella va optar per tirar com a segon castell tot un gamma extra com la torre de vuit sense folre. Les bones proves que s’havien fet al darrer assaig feien pensar que era més que factible portar-la a Vilafranca. La torre ha tirat amunt a la primera i s’ha carregat tot i pujar tremolosa, però quan enxaneta i aixecador ja sortien, s’ha trencat pel pis de quarts.

La tercera ronda ha acabat amb el 5d8 dels Minyons de Terrassa que d’aquesta manera han completat la tripleta. El castell no ha tingut cap tipus de problema i s’ha descarregat amb solvència.

Els Castellers de Vilafranca han arrencat la quarta ronda descarregant el tercer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada amb molt solvència. Tranquil i parat en cap moment ha perillat i s’ha descarregat davant l’extasi de la pinya que ho ha celebrat d’allò més. Els Verds tanquen un Sant Fèlix de la represa de manera impressionans amb quatre gamma extra. Dos de carregats i dos de descarregats i amb una actuació que s’enfila fins als 9.220 punts segons la puntuació del Concurs, la tercera millor personal dels últims cinc anys.

La Joves, en el seu torn, ha triat per a la quarta ronda el quatre de nou amb folre que ha descarregat amb una baixada pausada per no posar en perill l’estructura, un cop el pom de dalt ja era fora. Els de la camisa vermella van celebrar la descarregada d’aquest castell amb crits de “Joves, Joves!”, després de dos intents anteriors.

La Colla Vella també ha fet ús de la quarta ronda per tirar el quatre de nou amb folre, que ha descarregat amb suficiència. D’aquesta manera, la colla degana ha anat redirigint la seva trajectòria en una diada qua havia començat amb caiguda.

La Joves de Valls ha tancat de manera brillant la seva actuació per sant Fèlix carregant el pilar de vuit amb folre i manilles que anava molt just però que gràies a una brillant enxaneta s’ha pogut carregar. De la seva banda la Vella ha acabat amb el pilar de set amb folre que no ha tingut cap complicació.

Segons puntuació del Concurs de Tarragona els Castellers de Vilafranca haurien sumat 9.220 punts amb la seva actuació, amb quatre gamma extra (dos carregats i dos descarregats), segons haurien quedat la Joves de Valls amb 7.005 punts i dos gamma extra carregats, la Vella tercera amb 6.715 punts i un gamma extra i Minyons quarts amb la tripleta.

Aquesta crònica ha estat a quatre mans entre la Cristina París i el Xavi Gonzàlez

També et pot interessar