Les colles castelleres de Sant Fèlix i les colles locals ja tenen placa pròpia a la plaça més castellera

25/08/2022 - 10:20h

Aquest dimarts s’ha fet l’acte de descoberta de les plaques que s’han situat al terra de la plaça de la vila de Vilafranca

Aquest dimarts s’ha fet l’acte de descoberta de les plaques que s’han situat al terra de la plaça de la Vila de Vilafranca per identificar les colles que actuen a la Diada de Sant Fèlix i les colles locals. Les plaques s’han situat al lloc on tradicionalment les colles basteixen els seus troncs a l’hora de fer castells. L’acte, presidit pel Regidor de Cultura de Vilafranca, Ricard Rafecas, va comptar amb la presència dels presidents i caps de colla de les colles Vella dels Xiquets de Valls, Joves Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Jove Xiquets de Vilafranca.

Aquesta ha estat una iniciativa del Patronat de Castells de Vilafranca, que es va crear al 2018 i del qual formen part representants de les colles castelleres locals, de la colla Falcons i persones expertes vinculades al mon casteller. La finalitat del patronat és divulgar, projectar i dinamitzar el Fet Casteller, des de Vilafranca del Penedès, una de les ciutats cabdals d’aquest patrimoni immaterial tan emblemàtic de la cultura popular catalana.

Les plaques metàl·liques amb el nom i logotip de les colles que actuen per Sant Fèlix s’han col·locat a uns 5 metres de la façana de la Casa de la Vila mentre que les de les colles locals s’han situat més a prop i també en el seu lloc d’ubicació tradicional a plaça. Les plaques tenen una forma circular, de 20 cm de diàmetre, i pretenen ser un dels símbols de la “Plaça més Castellera”, el nom amb què es coneix la plaça de la Vila de Vilafranca, on tradicionalment per Sant Fèlix sempre actuen les quatre millors colles castelleres del moment. Les plaques podran canviar-se anualment en funció de quines siguin les colles convidades a Sant Fèlix.

Les plaques de les colles locals de moment són provisionals a l’espera de poder fer un acte de descoberta de les definitives, la propera tardor.

En el transcurs de l’acte de descoberta, el Regidor de Cultura de Vilafranca, Ricard Rafecas ha afirmat: “Les plaques són un reconeixement a les colles castelleres que han fet gran la plaça de la vila com a plaça castellera“.

També et pot interessar

Comentaris