Els Verds obriran plaça a la diada castellera de Sant Fèlix

23/08/2022 - 23:43h

A set dies de la gran cita els Castellers de Vilafranca es marquen l’objectiu del 3d10fm, la Joves el 5d9f i els Minyons el 3 i 4d9f mentre que la Vella amaga les seves cartes

Aquest dimarts al vespre, l’auditori de Vinseum ha estat l’epicentre del món casteller. I és que tot el que envolta els castells atrau molt d’interès i el sorteig d’ordre d’actuació per la diada de Sant Fèlix, el 30 d’agost, no ha estat per menys. Amb una sala plena de gom a gom i tres anys després del darrer sorteig la sort ha volgut que després de molts anys, els amfitrions, els Castellers de Vilafranca siguin la colla que obri plaça a partir d’1/4 d’1 del migdia del dimarts de la setmana que ve. Per la situació de les colles, la segona en actuar serà la Colla Joves Xiquets de Valls, els tercers la Colla Vella dels Xiquets de Valls i tancaran rondes els Minyons de Terrassa.

A l’acte, entre d’altres, hi han assistit els quatre caps de colla així com els seus presidents. Després de saber l’ordre el màxim interès era conèixer les previsions de cada colla. En aquest sentit, per part dels Castellers de Vilafranca, la colla que fins ara ha marcat el ritme casteller i que ha assolit ja algun gamma extra, el seu cap de colla, Sisco Benet ha sigut clar quan ha marcat com a màxim objectiu dels verds el 3d10fm. La resta de castells que acompanyarien el majestuós castell de deu no estan clars però la colla vilafranquina té, ara per ara, molts castells en cartera com són, la td8, el 4d9, el 3d9fa o bé el 5d9f per tancar amb el pd8fm.

De la resta de colles la menys clara i que per tant ha amagat les seves cartes és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El seu cap de colla, Albert Martínez, no ha parlat de cap castell en concret malgrat que la colla vallenca estaria remenant quatre castells superiors al 3d9f.

Pere Rico, cap de colla de la Joves no ha amagat que el màxim objectiu de la seva colla seria el 5d9f. La resta de castells serien el 3 i 4d9f.

Finalment, per la seva banda, Àlex Riveiro ha assegurat que els Minyons vindran a Sant Fèlix a donar-ho tot. Sense parlar de castells en concret aquests serien el 3 i 4d9f amb la possibilitat de poder tirar també el 5d9f o bé la td9fm.

Des del 2016 hi ha nou protocol de l’actuació de Sant Fèlix

I què és el que marca aquest protocol? La diada seran un màxim de sis rondes (cinc per castells i una pel pilar), només es pot desmuntar un peu per ronda, que els pilars es faran en el mateix ordre d’actuació i no pas pels pisos que tingui, també hi ha la possibilitat de poder tirar dos castells simultanis com el fet que un castell que només sigui carregat es podrà tornar a tirar per poder ser descarregat.

LES FRASES

Actuar per Sant Fèlix és una plaça que emociona i entesa en castells. Nosaltres ens hi sentim com a casa perquè sempre hem estat molt valorats. Sempre hem vingut a Vilafranca hem donat el màxim. No m’imagina que algun dia ens diguin que no podem venir

Albert Martínez, cap de colla de la Vella dels Xiquets de Valls

A nosaltres ens agrada venir per Sant Fèlix. El tema de les vacances mai ha estat una excusa i sempre hem vingut a Vilafranca a portar els nostres màxims castells. Mai hem vingut a especular. És una plaça molt especial i estem molt contents que ens hi hagin convidat. Sempre volem venir i no ens volem quedar mai fora.

Àlex Riveiro, cap de colla dels Minyons de Terrassa

Vilafranca per nosaltres és una plaça especial. Com totes les colles nosaltres sempre hem vingut a donar el màxim que teníem en aquell moment. Les nostres temporades es guien molt per sant Fèlix. Volem portar a la plaça més castellera els millors castells.

Pere Rico, cap de colla de la Joves Xiquets de Valls

Sant Fèlix és per nosaltres l’objectiu número u de la temporada. Estar a Sant Fèlix és sentir-se partícip de la història del món casteller. Són moltes emocions, molta rivalitat però també molta connexió entre els que ens agrada els castells. La de Vilafranca és una afició molt entesa i molt agraïda.

Cisco Benet, cap de colla dels Castellers de Vilafranca.

Abans de Sant Fèlix, les quatre colles tenen diversos compromisos, alguns d’ells de certa envergadura. Així, la Vella i els Verds es troben al Catllar i l’Arboç, els Minyons tenen actuació a Palau de Plegamans i Sitges i la Joves actua a Igualada. Tot apunta que les quatre colles no arriscaran gens abans de la gran primera diada del món casteller després de tres anys sense tenir-ne.

D’altra banda, també es va fer el sorteig d’actuació del 29 on els Xicots obriran plaça i segons actuaran els Castellers. En aquest sentit, el cap de colla dels Xicots, Gerard Ametllé va avançar que el desig de la colla seria descarregar el 4d8. Pel que fa a la diada del 31 l’actuació serà a l’antiga i per tant no hi ha ordre de sortida.

També et pot interessar

Comentaris