L’Ajuntament de Calafell compra l’antiga discoteca Louie Vega i els terrenys annexos per fer-hi equipaments

La discoteca Louie Vega va tancar fa deu anys. (Foto: Ajuntament de Calafell)
12/08/2022 - 13:34h

El consistori adquireix la finca per 1,6 milions d’euros amb els quals s’eixuga un deute de 700.000 euros per part dels propietaris

L’Ajuntament de Calafell ha signat la compra de l’antiga discoteca Louie Vega i els terrenys annexos, situats a peu de la C-31 i en desús des de fa deu anys.

Segons ha avançat el ‘Diari de Tarragona’ i ha confirmat després el consistori, l’operació ha costat 1,6 milions d’euros, entre els quals s’eixuga un deute de 700.000 euros que tenien els propietaris.

La finca ocupa 23.000 m2 que ara l’Ajuntament calafellenc preveu destinar a equipaments “que puguin dinamitzar l’economia local”.

Entre altres, es crearà un centre de visitants que complementi el jaciment de la Ciutadella Ibèrica, situat just al costat. El govern aparca la possibilitat de fer-hi pisos -els terrenys tenien un sostre edificable de 20.000 m2 que donava peu a aixecar 450 habitatges-.

“És una oportunitat històrica, ja que es tracta d’una zona amb una ubicació privilegiada, al centre del municipi i equidistant dels tres nuclis principals”, destaca l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que recorda que el municipi sempre ha estat mancat de terrenys per a equipaments.

La discoteca Louie Vega va obrir portes el 1988 i va estar en funcionament fins el 2012. L’espai va ser un punt neuràlgic de l’oci nocturn de la Costa Daurada, mentre també va ser reconegut arquitectònicament amb un premi FAD. Els últims deu anys, però, des que la discoteca va deixar de funcionar, ha estat objecte de nombrosos saquejos.

També et pot interessar

Comentaris