Blanca Camell, filla d’un llorencenc, estrena ‘Castells’

Blanca Camell i Carla Linares, actriu principal, en la presentació del film. (Foto: Volta Producción)
10/08/2022 - 16:22h

Dissabte va presentar al festival internacional de Locarno (Suïssa) aquest film, ambientat en el món casteller

Dissabte es va estrenar al Festival Internacional de Locarno (Suïssa) el curtmetratge Castells, un projecte audiovisual de 21 minuts de durada i que, amb una història ambientada en el fet casteller, és obra de la guionista Blanca Camell, nascuda a Barcelona i resident a París però filla del llorencenc Jordi Camell i que ha passat la infància, molts estius i festes majors, com la d’aquesta setmana, al mateix poble de Llorenç del Penedès.

El Locarno Film Festival arribava a l’emblemàtica 75a edició i és una de les cites importants del cinema d’autor mundials. Demà és previst que es conegui el veredicte del jurat, però Blanca Camell, a qui el 3d8 ha entrevistat per a la pàgina 2 d’aquesta edició, es mostrava molt satisfeta de la rebuda de la pel·lícula.

En concret, el curt Castells competeix a la secció ‘Pardi di domani: Concorso internazionale’, en què participen directors i directores emergents d’arreu del món. Val a dir en aquest sentit que es tracta de la primera pel·lícula de l’autora vinculada a Llorenç del Penedès en què ha participat una productora –de fet, dues: Barberousse Films i la catalana Volta Producción–, per bé que prèviament ja havia fet quatre curtmetratges.

Castells explica la història de la Lara (interpretada per l’actriu professional Carla Linares) que, després de separar-se, torna a la seva ciutat nadiua (Barcelona) i els amics i els tradicionals castells modificaran els seus somnis i desitjos. El curtmetratge també és elegible com a candidat de curtmetratge de Locarno als European Film Awards.

Blanca Camell va comptar per al rodatge del film amb la col·laboració de la colla d’Aficionats de Llorenç, un fenomen únic al món casteller perquè no es tracta de cap agrupació estable i només actua per la vigília de Sant Llorenç, precisament aquest dimarts passat al vespre.

El Departament de Cultura de la Generalitat ha remarcat que la selecció d’aquests film i d’un altre treball produït a Catalunya, Matadero, mostra “l’aposta del certamen de Locarno pel cinema català després que ‘Sis dies corrents’, de Neus Ballús, competís l’any passat a la Secció Oficial”.

El Festival de Locarno acull més de 200 pel·lícules i curtmetratges, entre ells, 105 estrenes mundials i 3 d’internacionals. En total, 11 seccions diferents, 3 de les quals competitives, que destaquen pel nombre d’òperes primes i segons treballs fets per directors joves.

També et pot interessar

Comentaris